Kategoriler
Hindi Yemekleri Tarifi

düdüklüde hindi yahni nasıl pişirilir

düdüklüde hindi yahni
Düdüklüde Hindi Yahni Nasıl Pişirilir
Malzemeleri:
500 gr. Derisiz Kemiksiz Hindi Üst Budu
3 Adet Kuru Soğan (300 gr.)
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
2 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Kullanılan Düdüklü Termo

Hindi Izgara Tava Nedir?
Derisiz ve kemiksiz hindi üst budunun parçalanıp, paketlenmesiyle hazırlanan bir hindi ürün çeşitidir. Marketlerde ve kasaplarda ambalajlı satılır.

Ön Söz:
Hindi yahnisi yemeğini hindi ızgara tava etiketi altında satılan, bir paket hindi etiyle yaptım. Yemekte kullanılacak soğan’ın sulu veya susuz oluşuna göre, yemeğe su verilmelidir. Sulu soğan kullanılacaksa 1.5 su bardağı su yeterlidir. Kışlık susuz kuru soğan kullanılacaksa 2 su bardağı dolusu su, yemeğe tam gelir. Yemeğimi deneyenlere şimdiden afiyet olsun derim.

Ön Hazırlık:
Hindi eti istenilen irilikte kuşbaşı doğranacak. Soğan, elma dilimi doğranacak. Domates rendelenecek ve 1 tatlı kaşığı salça ile karıştırılacak. Kaynar su hazır edilecek.

düdüklü tencerede hindi yahni

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı hindi eti ilave edilecek ve renk değiştirinceye kadar kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Malzemeler kaynamaya başlayınca, düdüklünün kapağı kapatılacak ve ocak orta ısıya ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca (düdüklünün markasına göre) mandalı veya ventili indirlecek, ya da ağırlığı takılacak. Peşinden ilk düdük veya fışlama sesinden sonra, saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 20 dakika bitiminde düdüklü ocaktan alınacak. Üzerine soğan, rendelenmiş domates salça karışımı, pul biber, karabiber ilave edilecek. Düdüklü kapatılacak ve orta ısıda yemek 5 dakika daha pişirilecek ve ocaktan alınacak. Yemeğin tuzunu şimdi ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com