Kategoriler
Tavuk Yemekleri

40 dakikada kanat fırında nasıl yapılır

fırında piliç kanat
40 Dakikada Kanat fırında Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
1 Kg. Piliç Kanat
1 Çay Kaşığı Tepelice Dolu Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tepelice Dolu Tatlı Biber Salçası
2 Tatlı Kaşığı Tepelice Dolu Acı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Dolu Tuz
3 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
Yanmaz Fırın Kağıtı

Ön Söz:
Tavuk kandını her çeşit sos hazırlayarak terbiye ettim ve fırında, tavada, mangalda pişirdim. Yaptığım sosların içinde en gözde olanı, bu tarifte kullandığım sostur. Kanat pişirirken çoğu zaman, ayçiçek yağı, domates salaçası, tatlı biber salçası, pul biber ve tuz kullanarak bu sosu hazırlarım. Kendimce başarılı bulduğum bu tarifimi denemenizi önerir, afiyet olsun derim.

Fırında kızarttığım kanatları doğrudan buzdolabından çıkardım. Ardından sosa buladım ve fırında yanmaz kağıtlı tepsi içinde 200°C derecede açık olarak pişirdim. Sakın ha, sos malzemelerinin salça ölçülerini değiştirmeyin.

Ön Hazırlık:
Tepsinin kirlenmemesi için, tabanına yanmaz fırın kağıtı yayılacak. Tavuk kanatları gözden geçirilecek, kalıntılar temizlenecek. Ardından istenirse, yıkanacak ve süzülecek.

Kanatların Terbiye Edilmesi:
Karıştırma kabı içine tavuk kanatları konulacak. Üzerine domates salçası, biber salçası, pul biber ve tuz ilave edilecek. Peşinden malzemeler ovularak karıştırılacak. En son ayçiçeği yağı ilave edilecek ve malzemeler tekrar karıştırılacak.

tavuk kanatları sosa bulanmış
soslu kanat

kanatlar fırın tepsisine dizlmiş
terbiyeli kanat

fırında 40 dakika kızartılmış, servise hazır
pişmiş tavuk kanat

Maharetini Göster:
Sosa bulanmış tavuk kanatları, yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine aralıklı dizilecek. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Tam 40 dakika bitiminde tepsi fırından alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com