Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Yöresel Yemek Tarifleri

pirinçli ankara tava

pirinçli ankara tavası 1
Fırında Pirinçli Ankara Tava Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
800 gr. Kuzu Kol Eti
2 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
2 Su Bardağı Pirinç
1 Adet Soğan
8 Adet Tane Karabiber
1 Diş Sarımsak
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
6 Su Bardağı Soğuk Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Hazırlık:
Kuzu kol soğuk su içinde yıkanacak. Yıkama sırasında kemik parçacıkları ayıklanacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve yemekte bütün olarak kullanılacak. Domates halka olarak dilimlenecek. Pirinç ayıklanacak,  yıkanacak ve süzülecek.

Pirinçli Ankara tavası, Ankara yöresine ait yöresel bir yemek. Et, domates ve biberi ihtiyacınız ölçüsünde kullanabilirsiniz. Pilav ölçüsü ise; 1 ölçü pirinç, 2 ölçü et suyu olarak alınması önerilir.

pirinçli ankara tava malzemesiankara tava malzemesi

et, soğan, sarımsak tenceredeet soğan sarımsak

et haşlanıyoret haşlama

haşlanmış ethaşlanmış et

Etin Haşlanması:
Tencereye et, soğan, sarımsak, karabiber ve 6 su bardağı soğuk su konulacak. Ocak ısısı yükseltilecek, su kaynamaya başladıktan sonra tencere yüzeyinde biriken köpükler alınacak. Tencere kapağı kapatılacak, ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılıp bir yere not edilecek. Tencere 1.5 saat süre ile kaynatılacak. Süre bitiminde etler ayrılacak ve et suyu süzgeç ile süzülecek. Soğan, sarımsak ve karabiber kullanılmayacak. İşlem sonrası yaklaşık, 4 su bardağı et suyunuz olacak.

pirinç kavrulmuşkavrulmuş pirinç

pirince su verilmişpirinç su

pirinç tepsiye yayılmışpirinç tepsi

Pilavın Hazırlanması:
Tencereye 6 yemek kaşığı zeytınyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine pirinç ilave edilecek düşük ısıda kavrulacak. Üzerine 4 su bardağı et suyu ilave edilecek. Pilavın tuzu karar hale getirilecek ve tencere 3 dakika süre ile kaynatılacak, ocaktan alınacak.

et, domates, biber ilave edilmişet domates biber

tepsi alüminyum folyo ile kapatılmıştepsi folyo

pirinçli ankara tavası pişmişpirinçli ankara tavası

Maharetini Göster:
Fırın tepsisine pilav tenceresi aktarılacak ve pirinç tepsi içine yayılacak. Üzerine resimde göründüğü şekilde et, domates dilimleri ve biber dizilecek. Fırın tepsisi alüminyum folyo ile kapatılacak. Tepsi önceden 200°C dereceye ısıtlmış fırının orta rafına sürülecek ve 20 dakika pişirilecek. Süre bitiminde folyo alınacak ve 10 dakika süre ile biberlerin kızarması sağlanacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com