Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Meze Tarifleri Mutfak Bilgileri

karamelize soğan

karamelize soğan
Evde Karamelize Soğan Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet İri Soğan
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Silme Tuz

Ön Söz:
Karamelize soğan et ve balık yemeklerinin yanında, çorbalarda, çeşitli meze ve sandviçlerin hazırlanmasında kullanılır. Özellikle sosisli sandviçlere karamelize soğan oldukça yakışır. Karamelize soğan tarifimde olduğu gibi sade olarak hazırlanabilir.

İstenirse karamelize soğan hazırlanırken içerisine çeşitli baharatlar, şeker ve balsamik sirke ilave edilebilir. İlave edilecek malzemeler kavrulan soğanın son 5 dakikasında ilave edilmelidir, tercih sizin.

Ön Hazırlık :
Soğan iki başından kesilecek ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Her bir parçanın dış kabuğu soyulacak ve uzunlamasına 1 ila 1.5 mm. kalınlıkta piyaz ‘yarım ay’ doğranacak.

Soğan tavada kavruluyortavada karamelize soğan

Soğan karamelize oldu, servise hazırkaramelize soğan 1

Maharetini Göster :
Tabanı kalın çelik tava içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ve tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Normal ısı ayarında soğanların diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından tavanın kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Kavurma işleminin ilk 5 dakikasının sonunda soğan karıştırılacak ve kapak kapatılacak. Kavurma işleminin 10’uncu dakikasında tava açık olarak 10 dakika süre ile soğanlar karemelize oluncaya kadar karıştırılacak. Toplam 20 dakika süre bitiminde karamelize soğan servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com