Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

etli kapuska

etli kapuska
Tencerede Etli Kapuska Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri :
1 Kg. Beyaz Lahana
200 gr. Kuşbaşı Kuzu Eti
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Tatlı kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Etli kapuska yemeği kemikli, kemiksiz dana eti veya kuzu etiyle yapılabilir. Bilirsiniz, kuzu eti çabuk piştiği için yemeklerde doğrudan kullanılır. Dana etinin ızgaralık bölümleri de, aynen kuzu eti gibi çabuk pişer ve yemeklerde doğrudan kullanılır. Dana etinin ızgaralık haricindeki etler sert olduğundan, yemek içerisinde geç pişer. Bu sebeple sert etler önceden ayrı olarak pişirildikten sonra yemeğe ilave edilir.

Ön Hazırlık :
Lahananın üst yaprakları ayrılacak ve ortadan iki eşit parçaya bölünecek. Parçaların her birinden koçanlar ayrıldıktan sonra doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak.

etli kapuska 1

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı kuzu eti ilave edilecek ve normal ısıda rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine lahana ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencerenin kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Tencere ara sıra karıştırılarak 10 dakika süre ile lahana kendi suyu ile kavrulacak. Süre bitiminde tencereye 3 su bardağı kaynar su, tuz, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde etli kapuska yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com