Kategoriler
Çorba Tarifleri

patlıcan çorbası

patlıcan çorbası
Pirinçli Taze Patlıcan Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Orta Boy Patlıcan
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Adet Orta Boy Domates

1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Soğan
2 Diş Sarımsak
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Sitede bulunan yemekleri kendi damak zevkime göre yapıyor, tariflerini yazıyor ve yayınlıyorum. Başlangıçta kendime ait olan yemek tariflerimin ayrımını yapmadığım için, özel tariflerim diğer tariflerle karıştı gitti. Patlıcan çorbası da kendime ait bir tarif. Çorbamı tarifime uygun hazırlar ve iki tas içmezseniz, kendimi başarısız sayarım.

Ön Hazırlık:
Domates rendelenecek. Patlıcan soyulacak, uzunlamasına 5-6 mm. kalınlıkta dilimlenecek ve tavla zarı büyüklüğünde doğranacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. 6 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, un, salça, domates, patlıcan ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 6 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde patlıcan çorbası hazır. 1 tatlı kaşığı tuz ve kuru nane’yi şimdi ilave edebilir, çorbanın tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com