Kategoriler
Kebap ve Izgara Tarifleri Tavuk Yemekleri

mangalda tavuk kanadı

mangalda tavuk kanadı
Mangalda Tavuk Kanadı Tarifi, Terbiyesi, Sosu, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1.5 Kg. Tavuk Kanadı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
4 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Mangalda tavuk kanadı ızgara yapımında, her çeşit tavuk kanat sosu denedim. Denediğim her kanat sosu, kullandığım malzemelere göre; pişen kanatlara tat ve lezzet veriyor. Bildiğim kanat soslarından en güzeli şudur diye, ayrım yapamam. Çünkü; tavuk kanat sosunu hazırlarken, malzemeleri damak zevkime uyanlardan seçiyorum. Böyle olunca, yaptığım bütün soslar ve bu soslarla terbiye edilmiş kanatları pişirdiğimde severek yiyorum. Benim dışımda, kanatlarımı tadan kişiler arasında şu şöyle olsaydı diyenler de çıkabiliyor. İşte bu tarifim; şu şöyle olsaydı önerisini yaptırtmıyor, deneyin.

Mangalda tavuk kanadı terbiye sosu:
Tavuk kanatları yıkanacak ve süzülecek. Ardından bir kap içine alınacak ve üzerine domates salçası, biber salçası, pul biber ve tuz ilave edilecek. Peşinden, kanatlar elle mıncıklanarak bir güzel karıştırılacak.

mangalda tavuk kanadı 1

Maharetini Göster:
Mangal bol kömürle yakılacak ve üzerine ızgarası konulacak. Izgara kızgın hale geldiğinde kanatlar uygun şekilde dizilecek. Izgara üzerinde bulunan yüzeyi kızardığında, diğer yüzeyi üzerine çevrilecek. Her iki yüzeyi nar gibi kızaran kanatlar ızgara üzerinden kapaklı bir kap içine alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com