Kategoriler
Meze Tarifleri Salata Tarifleri

haşlama sebze salatası

haşlama sebze salatası
Haşlama Sebze Salatası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Adet Patlıcan
1 Adet Al Biber
2 Adet Sivri Biber
1 İri Diş Sarımsak
1 Adet Kuru Soğan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Üzüm Sirkesi
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Çay Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Su
Bir Tutam Kıyılmış Maydonoz

Ön Söz:
Salata yapmaya uygun sebzeler su içinde tencerede, ya da buharda haşlama tenceresinde haşlanarak salatası yapılır. Sebze seçimi tamamen damak zevkinize kalmış, istediğiniz sebzeleri kullanarak salatanızı yapabilirsiniz. Tarifimde, özellikle her damağa hitap edebilecek, seçilmiş sebzeler kullanılmıştır. Verilen malzemelerle (orta boy) bir kayık tabağı dolusu haşlama sebze salatası çıkar, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Patlıcan soyulacak, bütün bırakılacak. Sivri biberlerin uç kısmı kesilecek ve bütün bırakılacak. Al biberin sap kısmı kesilecek ve çekirdekleri çıkarılacak. Soğan, sarımsak soyulacak ve bütün bırakılacak.

Salata Sosu:
Bir kase içine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi konulacak ve karıştırılacak.

haşlama sebze salatası 1

Maharetini Göster:
Tencere içine patlıcan, al biber, sivri biber, soğan, sarımsak, 3 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve kaynatılacak. Tencere kaynamaya başlayınca, kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük konuma ayarlanacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde ocak söndürülecek, tenceredeki sebzeler kevgire alınacak ve süzülecek. Ardından, al biber soyulacak ve sivri biberin sapları kesilecek. Bütün sebzeler kuşbaşı doğranacak ve salata karıştırma kabına konulacak. Üzerine kıyılmış maydanoz, salata sosu, birer çay kaşığı dolusu karabiber, pul biber, kimyon, kekik, tuz konulacak ve karıştırılacak. Ardından salatanın tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com