Kategoriler
Patatesli Yemek Tarifleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

patatesli omlet

patatesli omlet
Patatesli Omlet Tarifi, Nasıl Yapılır ve Malzemeleri:
1 Adet İri Patates (300 gr.)
2 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Tuz
Kızartma Yağı

Ön Söz:
Yumurtalı patatesli omlet tarifim, 15 dakika içerisinde hazırlanır ve sofraya konur. Yapılması gereken, ihtiyaç ölçüsünde malzemeleri tedarik etmek ve uygulamaya geçmektir. Patatesli omlet yapımı için malzeme ve baharat çeşiti sınırlaması yoktur. Damak tadınıza uyan, her çeşit malzemeyi kullanarak patatesli omlet yapabilirsiniz.

Önemli olan; patatesli omlet yaparken malzemelerin yapışmaması için, teflon kaplamalı tava kullanmaktır. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Yumurta bir kase içinde karabiber ve az tuz ilavesiyle çırpılacak. Patates soyulacak, rendenin iri gözünde rendelenecek. Peşinden avuç içinde suyu sıkılacak ve bir kap içine alınacak. Kızartma yağı orta ateşte ısıtılacak. Isınmış yağ içerisine azar azar rende patates ilave edilecek ve en fazla 5 dakika süre ile kızartılacak. Kızarmış patates, kağıt havlu yayılmış bir kap içine alınacak.

Maharetini Göster:
Teflon tava ocak üzerine alınacak ve tabanı tereyağı ile yağlanacak. Üzerine kızartılmış rendelenmiş patates yayılacak ve çırpılmış yumurta gezdirilecek. Ardından ocak yakılacak ve ısısı orta ateşe ayarlanacak. Omletin taban yüzeyi kızardığında (yaklaşık 5 dakika bitiminde) bir spatula yardımıyle çevrilecek. Çevrilen yüzey kızardığında (yaklaşık 3 dakika bitiminde) omlet tavası ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com