Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Sakatat Yemekleri

ketojenik arnavut ciğeri nasıl yapılır

ciger 1
Ketojenik arnavut ciğeri nasıl yapılır? Keto arnavut ciğeri tarifi, ketojenik beslenmeye uygun olarak hazırlandı. Un, kızartma yağı ve yüksek ısı kullanılmadı.
Malzemeleri:
300 gr. Dana Ciğeri
20 gr. Tereyağı
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Silme Kaya Tuzu

Ön Söz:
Ketojeneik arnavut ciğerini, ketojenik beslenen biri olarak kendimiz için hazırladık. Bilirsiniz, usülüne uygun hazırlanan arnavut ciğeri; ciğer, un, biber, tuz ve kızartma yağı kullanılarak yapılır. Un, kızartma yağı ketojenik beslenmede yasaklılar listesindedir. Hazırladığımız ciğerin tadı, lezzeti, oldukça yumuşaklığı ve sulu oluşu nedeniyle arnavut ciğerine birebir benzerdir. Tarifimizi deneyecek olan ketojenik beslenen veya diyette olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Dana ciğerinin zarı soyulacak, varsa damarları temizlenecek ve orta irilikte kuşbaşı doğranacak. Ardından yıkanacak ve süzülecek.

ciger 2

Maharetini Göster:
Kapaklı tava veya tencereye tereyağı konulacak düşük ısıda eritilecek. Üzerinde doğranmış ciğer ilave edilecek ve orta ısıda rengi dönünceye kadar kavrulacak. Ciğer beyazlaşınca üzerine tuz hariç, birer çay kaşığı silme doldurulmuş karabiber, pul biber, kimyon ilave edilecek, karıştırılacak ve tencerenin kapağı kapatılacak. Peşinden ocak en düşük ısı konumuna alınacak. Saate bakılacak not edilecek. Ciğerin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar, ciğer (20 dakika) pişirilecek ve ocaktan alınacak. Şimdi yemeğin tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com