Kategoriler
Çorba Tarifleri

nohutlu yeşil mercimekli yoğurt çorbası

nohutlu yoğurtlu buğday çorbası
Nohutlu Yeşil Mercimekli Yoğurt Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Aşurelik Buğday
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Su Bardağı Yoğurt veya Kese Yoğurdu
1 Adet Yumurta
1 Yemek Kaşığı Un
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Kuru Nane
6 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Nohutlu, buğdaylı, yeşil mercimekli yoğurt çorbası yapımında 1 su bardağı dolusu kese yoğurdu (süzme yoğurt) kullandım. Mercimeği akşamdan ısladım ve doğrudan çorbaya ilave ettim. Aşurelik buğdayı haşladım, dinlendirdim ve su miktarını ölçtüm. İki su bardağı haşlama suyu çıktı ve bu suyu çorbaya ilave ettim. Çorbaya fazladan 4 su bardağı kaynar su ilave ettim. Sonuç olarak, verdiğim malzemelerle enfes yoğurtlu çorbayı hazırlamış oldum. Afiyet olsun.

Arzu ederseniz; çorbanın ekşiliğini ayarlamak için, yeter miktarda limon suyu kullanabilirsiniz.

Buğday’ın Haşlanması:
Tencereye aşurelik buğday ve üzerine 4 su bardağı su ilave edilecek, kaynatılacak. Tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konuma getirilecek. Buğday 45 dakika haşlanacak. Süre bitiminde tencere 1 saat dinlendirilecek.

Yeşil Mercimek:
Akşamdan ıslatılacak, çorba yaparken suyu süzülecek ve doğrudan tencereye ilave edilecek.

Terbiyenin yapılması:
Bir kap içine 1 yemek kaşığı un, 1 yumurta konulacak ve çırpılacak. Üzerine 1 su bardağı yoğurt ilave edilecek ve tekrar çırpılacak.

nohutlu mercimekli buğday çorbası

Maharetini Göster :
Tencereye haşlanmış aşurelik buğday, haşlanmış nohut, yeşil mercimek, buğdayın (2 su bardağı) haşlama suyu, 4 su bardağı kaynar su konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Tencere kaynamaya başlayınca; ocak düşük ısı konumuna getirilecek ve 15 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde çorbanın suyundan alınacak ve terbiye inceltilecek. Peşinden terbiye tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere 5 dakika daha kaynatılacak, ocaktan alınacak ve çorba’nın tuzu karar hale getirilecek. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı içinde kuru nane kavrulacak ve çorbaya ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com