Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler

meyhane pilavı

meyhane pilavı
Meyhane Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı İri Pilavlık Bulgur
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Sivri Biber
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Meyhane pilavı, TDK Güncel Türkçe Sözlük’de kıyma, soğan, biber ve domates kullanılarak bulgurdan yapılan bir pilav türü diye tanımlanıyor. Güncel mutfaklarda ise, meyhane pilavı iri bulgur kullanılarak kıymasız yapılıyor. Tariflerim arasında kıymalı bulgur pilavı var. Meyhane pilav tarifimi kıymasız veriyorum. Bu pilavı iki su bardağı bulgurla yaparsanız, 3.5 su bardağı su kullanmanız gerekir. Malzemeleri 200 ml.lik su bardağı ile ölçtüm.

Ön Hazırlık:
Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Domates soyulacak ve yemeklik doğranacak. Soğan ve sivri biber yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

meyhane pilavı 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sırası ile soğan, sivri biber, salça, domates, bulgur ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından 2 bardak kaynar su, pul biber ve tuz ilave edilecek. Pilavın tuz’u karar hale getirilecek ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere bir defa fokur fokur kaynatıldıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ardından ocağın ısı ayar düğmesi sağ tarafa (yani, kapatma yönüne doğru) döndürülerek alev iyice kısılacak. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 35 dakika boyunca pilav pişirilecek. Ardından ocak söndürülecek ve tencere 15 dakika dinlendirilecek. Süre bitiminde, kapak açılacak ve pilav karıştırılacak. Tencere kapalı olarak, bir 15 dakika daha dinlendirildikten sonra servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com