Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

horoz fasulye yemeği

horoz fasulyesi yemeği
Horoz Fasulye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Horoz Kuru Fasulyesi
1 Adet İri Kuru Soğan
7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
5 Su Bardağı kaynar Su (1 litre)
1.5 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Horoz kuru fasulye; ince, uzun taneli ve lezzetli kuru fasulye çeşitidir. Horoz kuru fasulyesi, diğer kuru fasulyeler gibi pişer. Horoz fasulyesi’nin sade, etli, kemikli, kıymalı, pastırmalı ve sucuklu yemeği yapılır. Horoz fasulyesi ocak üzerinde, fırında, tencerede, güveçte ve düdüklü tencerede pişirilebilir. Horoz fasulyesi pişirilmezden önce, su içinde en az 8 saat ıslatılır. Ya da, 1 saat sıcak su içinde yumuşaması için bekletilir. Ardından ıslanmış fasulye bir taşım kaynatılır, üzerinde biriken (gaz yapmaması için) köpüğü alınır ve yemeği yapılır.

Bu tarifte horoz kuru fasulye yemeğini, fasulyeyi bir saat sıcak su içinde bekleterek yaptım.

Ön Hazırlık:
Kuru soğan yemeklik doğranacak. Horoz kuru fasulyesi ayıklanacak, yıkanacak ve tencerede bir taşım kaynatılacak. Peşinden tencere kapağı kapatılacak ve fasulyenin ıslanması için 1 saat dinlendirilecek. Süre bitiminde fasulyenin suyu değiştirilecek ve gazını almak için 5 dakika kaynatılacak. Tencerenin üzerinde biriken köpük alınacak ve fasulye süzülecek.

horoz kuru fasulyesi
horoz fasulyesi

etsiz horoz fasulyesi pişmiş servise hazır
etsiz horoz fasulyesi

Maharetini Göster:
Tencereye 7 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile yemeklik doğranmış soğan, 1 yemek kaşığı silme doldurulmuş domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden horoz fasulyesi, 5 su bardağı (bir litre) kaynar su konulacak ve tencere karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saat’e bakılacak ve not edilecek. Tam 1.5 saat bitiminde yemeğiniz hazır. 1.5 tatlı kaşığı tuz’u şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com