Kategoriler
Sebze Yemekleri

mercimekli kabak yemeği

mercimekli kabak yemegi 1
Yeşil mercimekli kabak yemeği tarifi, tencerede nasıl yapılır?
Malzemeleri:
800 gr. Yeşil Kabak
1 Su bardağı Yeşil Mercimek
100 gr. Kapya Biberi
200 gr. Domates
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Kara Biber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tutam Maydanoz veya Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Yeşil mercimekli kabak yemeği tarifimizi sakız kabağı veya yeşil kabak kullanarak yapabilirsiniz. Yeşil mercimek akşamdan bol su ile ıslatıldıktan sonra yemekte kullanabilirsiniz. Mercimek ve kabağın pişme süreleri farklı olduğundan dolayı, önce mercimek tencereye eklenir ve on dakika pişirilir. Süre bitiminden sonra kabak ilave edilir ve 25 dakika kısık ateşte pişirlidikten sonra ocaktan alınır. Konu ile ilgili ayrıntılar tarifte sıralanmıştır, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
1 Su Bardağı dolusu yeşil mercimek akşamdan bol su içinde ıslanacak. Sabah süzülecek ve doğrudan yemek yapımında kullanılacak. Kabak yıkanacak ve üzeri tırtıklı sebze oyma bıçağı ile kazınacak. Ardından iki başı kesilecek, uzunlamasına 4 veya 5 eşit parçaya bölünecek ve kuşbaşı doğranacak. Soğan, sarımsak, kapya biberi yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Maydanoz veya derotu ince doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

mercimekli kabak yemegi 2

Maharetini Göster:
Tencereye sekiz yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapya biberi, domates salçası, rendelenmiş domates, ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından ıslanmış yeşi mercimek 3 su bardağı kaynar su, pul biber, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve tencere karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek ve yemek 10 dakika pişirilecek. Süre bitiminde kabak ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz hazır, şimdi üzerine dereotu veya maydanoz ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com