Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

menü nedir ve nasıl hazırlanır

menü nedir ve nasıl hazırlanır
Menü Nedir Ve Nasıl Hazırlanır: Sofraya konulacak yemek çeşitlerine menü (mönü) diyoruz. Öğle yemeği menüsü, akşam yemeği menüsü, ziyafet menüsü ve iftar menüsü menü çeşitleridir.

Öğle ve akşam yemekleri üç çeşit yemekten hazırlanır. Akşam yemeklerinde çorba bulunur. Öğle yemeğinde ise, çorba bulunmaz. Yemek menüsü iki anlayışa göre hazırlanır, klasik menü ve modern menü. Modern menü başlangıç yemeği, ana yemek, tatlı ve meyvelerden oluşur. Başlangıç yemeği soğuk yiyecek, çerez ve mezelerle başlar, buna ordövr (şu meşhur ordövr tabağı) denir.

Ardından ana yemeğe geçilir, ana yemekte kırmızı et, beyaz et ve balık eti ile yapılan yemeklerle birlikte, sebze yemekleri, garnitürler ve salatalar ana yemeği tamamlar. Son olarakta, yemek üzerine yenilmesi için hazırlanan tatlı ve meyvelerle menü son bulur. Klasik menüde başlangıç yemeği (ordövr tabağı) yoktur. Menü hazırlanırken, yemekler dengeli beslenme kurallarına göre hazırlanır. Yani, yapılacak yemeğin besin değeri (yağ, karbonhidrat, protein, vitamin ve mineraller) kişinin ihtiyaçları göz önüne alınarak hesaplanır. Bu nedenle menüye benzer yemekler konulmaz. Menü hazırlamak, ailenin yemek kültürü ve ekonomik durumu ile ilgilidir. Gerisi hikaye.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com