Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri Evde Nasıl Yapılır

mantarlı pizza tarifi

pizza nasıl yapılır mantarlı pizza
Mantarlı Pizza Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
400 gr. Mantar
4 Adet Domates
1 Adet Soğan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Adet Sivri Biber (çarli, yeşil, kırmızı)
250 gr. Kaşar Peyniri
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Hamur Malzemeleri:
5 Su Bardağı Un
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Su Bardağı Ilık Su
1 Tatlı Kaşığı (tepeli) Aktif Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı (tepeli) Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

Ön Söz:
Verdiğim hamur malzemelerinden 900 gr. hamur elde edilir. Yoğurulan hamurla, 30 veya 40 cm. çapında tepsi kullanarak tek pizza yapılabilir. Hamuru 2 veya 4 eşit parçaya bölerek, istediğiniz sayıda pizza yapabilirsiniz. Kendim bu hamur ile 30 cm. lik tepsi kullanarak orta kalınlıkta tek pizza yaptım. Hamuru ihtiyacınıza göre beze yaparak, derin dondurucuda 1 ay süre ile ambalajı içerisinde saklayabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Domateslerin kabukları soyulacak, küp doğranacak. Biberler ortadan ikiye bölünecek, çekirdekleri temizlenecek, şeritler halinde dilimlenecek, ve kare doğranacak. Sarımsaklar ince kıyılacak. Soğan soyulacak ve yarım ay doğranacak. Mantarlar yıkanmayacak, silinecek. Veya fırça ile temizlenecek. Mantarlar en son domatesler sotelenirken ince ince kıyılacak. Kaşar peyniri rendelenecek.

Hamur’un Hazırlanması:
Pizza hamuru buradan tarifine uygun olarak hazırlanacak.

Pizza üst malzemeleripizza üst malzemeleri

Zeytinyağı ile soğan, sarımsak kavurulmuşpizza soğan sarımsak

Biberler ilave edilmişpizza biber

Domatesler ve tuz ilave edilmişpizza domates

Domatesler kavurulmuşpizza kavrulmuş domates

Mantarlar, karabiber ve pul biber ilave edilmişpizza mantar karabiber

Pizza üst malzemesi hazır, soğumaya bırakılmışpizza üst malzemesi

Pizza Üst Malzemelerinin Hazırlanması:
Tava içerisine 3 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ve sarımsak ilave edilecek, kavrulacak. Ardından biberler ilave edilecek, kavrulacak. Üzerine domates ve tuz ilave edilecek, domateslerin diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından mantar, karabiber, pul biber ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak. Mantarın bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar malzemeler normal ısı ayarında sotelenecek. Malzemeler suyunu çektikten sonra, tava ocaktan alınacak ve malzemeler soğutulacak.

Pizza hamuru tepsi içerisine yayılmışpizza hamuru

Pizza üst malzemeleri, hamur üzerine yayılmışpizza malzemesi

Pizza peynir rendesi ilavesi ile pişmiş ve servise hazırpizza kaşar peyniri

Maharetini Göster:
Yoğurulmuş ve dinlenmiş hamur tek beze yapılacak. 30 cm. çapında fırın tepsisi zeytinyağı ile yağlanacak, eller yağlanacak. Hamur tepsi içerisine konulacak ve avuç içi ile bastırılarak tepsi kenarına doğru açılarak, yayılacak. Hamur tepsiye iyice yayıldıktan sonra, tepsi kenarında 1-1.5 cm. genişlikte bir hamur yükseltisi oluşturulacak. Yani, hamur tepsi içinde havuz şeklinde ortası ince, kenarı kalın olacak. Soğutulmuş pizza üst malzemeleri hamurun kenarında 1-1.5 cm. boşluk verilerek yüzeye eşit şekilde yayılacak. Tepsi 30 dakika dinlendirilecek ve önceden 200°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek ve 25 dakika süre ile pişirilecek. Ardından, üzerine peynir yayılacak ve eriyinceye kadar pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com