Kategoriler
Bulgur Pilavı Tarifleri Bulgurlu Yemekler Tavuk Yemekleri Yöresel Yemek Tarifleri

yufka üzerine bulgur pilavı

yufka üzerine bulgur pilavı
Yufka Üzerine Bulgur Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Su Bardağı Köy Bulguru
3.5 Su Bardağı Kaynar Tavuk Suyu
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yufka Ekmek

Ön Söz:
Yufka ekmek üzerine tavuk sulu bulgur pilavı, haşlanmış tavuğun suyu ve köy bulguru ile yapılır. Yapılan her çeşit bulgur pilavı, yufaka ekmek üzerine yayılarak yenir. Fakat, her yapılan bulgur pilavı sıradandır ve özelliği olmaz. Tavuk suyu ile pişirilen bulgur pilavı, diğer bulgur pilavı çeşitlerinden yapım ve lezzet olalarak farklıdır. Pilav, yufka ekmeği ıslatsın diye sulu pişirilir.

Ön Hazırlık:
Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Tavuk suyu hazır edilecek. Malzeme ölçüleri 200 ml. kapasiteli su bardağı ile alınmıştır. Zaten, bütün malzeme ölçülerimde bu bardağı kullanırım.

Tavuk Suyuyufka üzerine bulgur pilavı 1

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile domates salçası, bulgur ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından 3.5 su bardağı tavuk suyu, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Pilavın tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek, tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 25 dakika bitiminde tavuk sulu bulgur pilavınız servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com