Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

lüfer buğulama

lufer bugulama 1
Sebzeli lüfer buğulama tarifi, nasıl yapılır? Lüfer balığı tencerede, kısık ateşte 20 dakikada pişer.
Malzemeleri:
1 Adet Temizlenmiş Lüfer (400 gr.)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
2 Diş Küçük Boy Sarımsak
1 Adet Domates (100 gr.)
1 Küçük Kapya Biber (100 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tepelice Tuz
1 Tutam Maydanoz
2 Dilim Limon
1 Çay Bardağı Kaynar Su (100 ml.)

Ön Söz:
Dondurucudan çıkardığımız bir tane lüfer, rendelenmiş domates ve kapya biber kullanarak tencerede lüfer balığı buğulaması yaptık. Balığın iriliğinden dolayı, tencereye sığması için iki parçaya bölmek zorunda kaldık. Balığı kısık ateşte, onar dakika ara ile döndürerek 20 dakika pişirdik ve ocaktan aldık. Özellikle İstanbul boğazından tutulan lüfer tadının nasıl olabileceğini tariflemeye gerek yok diyoruz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan piyaz, sarımsak yemeklik, kapya biber küçük kare, maydanoz ince doğranacak. Domates rendelenecek. Balığın içine ve dışına tuz serpilecek.

lufer bugulama 2

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, kapya biber, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden maydanoz, kara biber, pul biber, tuz eklencek, karıştırılacak ve tencere tabanına yayılacak. Üzerine lüfer parçaları yatırılacak ve iki dilim limon koyulacak. En son 1 çay bardağı kaynar su ilave edilecek. Tencere bir kez fokurdatılacak ve tencere kapatılacak. Ocak ısısı en düşük konuma ayarlanacak. Saata bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde balık parçaları döndürüldükten sonra, bir 10 dakika daha pişirilecek ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com