Kategoriler
Çorba Tarifleri

borş çorba nasıl yapılır

bors corbasi 1
Borş çorba nasıl yapılır? Tarifi; Borş (borsch) çorbası; et, et suyu, beyaz lahana, kırmızı pancar, havuç, patates ve soğan ile yapılır ve çeşitli baharatlarla tatlandırılır.
Malzemeleri:
300 gr. Orta Yağlı Dana Kuşbaşı
200 gr. Beyaz Lahana
1 Adet (200 gr.) Kırmızı Pancar
1 Adet Patates (200 gr.) Patates
1 Adet (200 gr.) Havuç
1 Adet kuru Soğan (100 gr.)
2 İri Diş Sarımsak
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (20 gr.)
1 Çay Kaşığı Zerdeçal
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kara Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Su Bardağı Kaynar Et Suyu
1 Tutam Maydanoz veya Dereotu
kısıkta 30 dk pişti 25 dk. olabilir.

Ön Söz:
Borş çorbasının Ukrayna’ya mı, yoksa Rusya’ya mı ait olduğu tarafımızdan kesin olarak belirlenemese de çorba nefis. Verdiğimiz çorba malzemelerinin (lahana hariç) yarısını rendeler, diğer yarısını küp doğrarsanız yerinde olur. Çorba yapımında dana eti ve etin haşlama suyunu kullandık. Öncesinde var olan, et suyumuzu takviye ederek çorbanın suyunu tamamladık. Çorba yapımında sarımsak kullanmayabilirsiniz. Sarımsağı ezip sirke ile karıştırdıktan sonra çorbaya eklerseniz, çorbanın bizim damaklarımıza uyan tadını yakalamış olursunuz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Lahana ince olarak doğranacak. Pancar, patates, havuç soyulacak yarısı rendelenecek ve diğer yarısı da küp küp doğranacak. Soğan, sarımsak yemeklik doğranacak. Et ve et suyu düdüklüde hazırlanacak.

Kuşbaşı Etin Haşlanması:
Düdüklüye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine et ilave edilecek ve orta ateşte kavrulacak. Ardından 3 su bardağı kaynar su, ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklüde et, orta ateşte 20 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak. Et ve etin haşlama suyu çorba yapımında kullanılacak.

malzemeler doğranmış
bors corbasi 2

çorba pişmiş servise hazır
bors corbasi 3

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, salça, havuç, pancar, lahana, patates eklenecek ve kavrulacak. Peşinden haşlanmış et, et suyu, kara biber, pul biber, zerdeçal, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere bir kez fokurdatılacak ve tencere kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde borş çorbası servise hazır. Şimdi üzerine maydanoz veya dereotu serpebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com