Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kerevizli karnabahar

kerevizli karnabahar 1
Düdüklüde kerevizli karnabahar yemeği tarifi, düdüklü tencerede kerevizli, havuçlu, karnabahar kısık ateşte 10 dakikada pişer.
Malzemeleri:
1/2 Kg. Karnabahar
400 gr. Kereviz
100 gr. Havuç
100 gr. Rendelenmiş Domates
1 Adet Kuru Soğan
2 Diş Sarımsak
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Kaynar Su (200 ml.)

Ön Söz:
Klasik düdüklü tencerede kerevizli, havuçlu, karnabahar yemeği yapdık ve en düşük (kısık ateşte) on dakikada pişirdik. Bu yemeği biz de ilk kez yaptık. Bundan sonra yaparmıyız? Evet, bu yemeği bundan sonra da yapamaya devam edeceğiz. Yaptığımız yemek, beklentimizin üzerinde lezzetli oldu. Sizler de bizim gibi kerevizle karnabaharı birlikte yapmadıysanız eğer, denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak, sarımsak soyulacak bütün kullanılacak. Karnabahar, kereviz, havuç orta irilikte doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

kerevizli karnabahar 2

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, havuç, salça, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından kereviz, karnabahar eklenecek ve karıştırılacak. Peşinden 1 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve malzemeler karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saata bakılacak not edilecek. Tam, 10 dakika bitiminde ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com