Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Sebze Yemekleri

düdüklüde enginarlı bezelye

duduklude enginarli bezelye 1
Düdüklüde enginarlı bezelye yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
500 gr. Taze İç Bezelye
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
2 İri Diş Sarımsak
2 Adet Temizlenmiş Enginar
1 Adet Patates
1 Adet Havuç
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet iri Domates
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Düdüklü tencerede enginarlı bezelye yemeği, enginarı çeşitli sebzelerde birlikte kullanmak için bir seçenek. Bizde öyle yaptık ve enginarı bezelye ile birlikte düdüklüde pişirdik. Bu sayede bezelye yemeğini sodyum, potasyum, magnezyum ve kalsiyum yönünden zenginleştirdik. Yemeği klasik düdüklü tencerede ve en düşük (kısıkta) alev ayarında 25 dakikada pişirdik. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranacak. Patates, enginar, havuç yemeğin görüntüsünü bozmayacak irilikte küp doğranacak. Domates rendelenecek. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

duduklude enginarli bezelye 2

Maharetini Göster:
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından havuç, enginar, patates, bezelye, 2 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Peşinden saate bakılacak not edilecek. Tam 25 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com