Kategoriler
Çorba Tarifleri Deniz Ürünleri Tarifleri

levrek çorbası tarifi

levrek corbasi
Unsuz Levrek Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Adet Levrek (1.2 kg.)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan (100 gr.)
1 Adet Havuç (130 gr.)
1 Adet Patates (140 gr.)
1 Parça Kereviz Kökü (125 gr.)
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tutam Maydanoz ( çorbanın üzerine)
5 Su Bardağı Soğuk Su
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu

Ön Söz:
Balık çorbalarının kralı levrek balık çorbası, tarifimi denemeyenler lezzet açısından çok şey kaçırır. Onlarca kez, değişik balık kullanarak çeşitli (unlu, unsuz, terbiyeli, sade ve sebzeli) çorba yaptım. Deneyimlerim sonucu malzeme ve su miktarını dengeli kullanarak levrek çorbasını yapmış oldum. Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun derim.

Ön Hazırlık:
Levreğin üzerindeki pullar kazınacak. Başı kesilecek ve ortadan iki parçaya bölünecek. Ardından karnı yarılacak ve içi temizlenecek. Balık yıkanacak ve fileto çıkarılacak. Soğan, çok ince yemeklik doğranacak. Havuç, patates ve kereviz rendelenecek.

Levreğin Haşlanması:
Tencere içine levreğin başı, fileto parçaları ve üzerine 5 su bardağı su konulacak. Tencere yüksek ısıda 1 dakika kaynatılacak, üzeride biriken köpük alınacak ve atılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek. Tencere kapağı kapatılacak ve levrek 15 dakika süre ile haşlanacak. Süre bitiminde tencere ocaktan alınacak ve süzgeçten geçirilecek. Balık suyu ve eti ayrı kaplarda muhafaza edilecek. Balık eti parçaları soğuduktan sonra, kemik ve kılçıkları etinden ayıklanacak. Ardından balık eti uygun irilikte parçalara bölünecek.

temizlenmiş levrek
levrek

bir adet levrek parçalara bölünmüş
deniz levregi

levrek haşlanmış
levrek haslama

levrek eti kılçıklarından ayıklanmış ve didilmiş
levrek eti

levrek çorbası servise hazır
sebzeli levrek

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, havuç, kereviz, patates ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından levreğin haşlama suyu ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapatılacak. Ocak ısısı en düşük konuma getirilecek ve saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde çorba blendırdan (malzemeler dişe dokunur şekilde) geçirilecek. Peşinden tencereye didilmiş balık eti ilave edilecek, 1 dakika kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Şimdi çorbaya karabiber, tuz, limon suyu ve maydanoz ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com