Kategoriler
Sakatat Yemekleri

kuzu yürek yahni

kuzu yürek yahni
Kuzu Yürek Yahni Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
2 Adet Kuzu Yüreği (450 gr.)
2 Adet Orta Boy Domates (200 gr.)
2 Adet Sivri Biber
1 Adet Kuru Soğan
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Kararbiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Kuzu yürek yahnisi’ni soğan, yeşil sivri biber ve domates kullanarak yaptım. Yemeği tatlandırmak için, baharat çeşitlerinin her birinden silme birer çay kaşığı kullandım. Yemeğin tadını dengelemek için, tencereye bir çay kaşığı domates salçası ilave ettim. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kuzu yüreği yanisini bu tarifle, toplam 30 dakika içinde sofraya koyabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Yürekğin üst bölümdeki kalın damarlar ve fazla yağlar kesilip atılacak. Ardından uzunlamasına ikiye bölünecek. İç bölümde pıhtılaşmış kan varsa atılacak. Yürek parçaları şeritler halinde kesilecek ve normal irilikte kuşbaşı doğranacak. Soğan, sivri biber yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek.

sebzeli kuzu yürek yahni

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve orta teşte ısıtılacak. Üzerine kuzu yüreği ilave edilecek ve pembeleşinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, sivri biber, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden rendelenmiş domates, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere fokurdamaya başlayınca kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük (kısık ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Yemek kısık ateşte domates suyunu çekinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com