Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Çorba Tarifleri Sakatat Yemekleri

keto işkembe çorbası

keto iskembe corbasi 1
Unsuz, Keto İşkembe Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
1 Kg. Dana İşkembesi (temizlenmiş)
8 Su Bardağı Su (200 ml. bardakla)
30 gr. Organik Tereyağı
3 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Toz Biber
1 Diş Sarımsak
1/4 Kabuklu Limon Dilimi
1 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu

Unsuz Terbiye Malzemeleri:
2 Adet Organik Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Organik Limon Suyu (yarım limon yeterli)

Ön Söz:
Keto (ketojenik) işkembe çorbası tarifinin diğer işkembe çorbalarından farkı, terbiyesinde un ve diğer (ayçiçeği, mısır özü, kanola, fındık yağı gibi) yağlar kullanılmamasıdır. Diyet yapanlar ve özellikle ketojenik beslenenler işkeme çorbasını gönül rahatlığı içerisinde tüketebilirler. Bu tarifte kullanılan malzemelerle 6 porsiyon çorba çıkar. Çorbayı klasik düdüklü tencerede yaptık. Ocağınızın alev durumu ve işkembenin kalınlığına göre, işkembe 40 ila 45 dakika arasında orta ateşte haşlanır. Afiyet olsun.

İşkembenin Ön Haşlanması:
İşkembe yıkanacak, uygun irilikte 6-8 cm. parçalara bölünecek. Ardından tencereye işkembe parçaları, üzerini kapatacak miktarda çeşme suyu konulacak ve kaynamaya yakın ocaktan alınacak. Peşinden işkembe parçaları tencereden alınacak, bol su ile yıkanacak ve süzülecek. Ön haşlama suyu kullanılmayacak.

Unsuz Terbiyenin Hazırlanması:
İşkembe haşlandıktan sonra; bir kap içine 2 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu konulacak ve çırpılacak.

Tereyağlı Sosun Hazırlanması:
Tavaya tereyağı, zeytinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine 1 çay kaşığı toz biber konulacak, karıştırılacak ve ocaktan alınacak.

keto iskembe corbasi 2

Maharetini Göster:
Düdüklüye işkembe parçaları, 1 diş soyulmuş bütün sarımsak, 1/4 parça kabuklu limon, 1 tatlı kaşığı kaya tuzu, 8 su bardağı su konulacak, düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklüde işkembe (orta ateşte 45 dakika) yumuşayıncaya kadar haşlanacak. Haşlanan işkembe bir kap içine alınacak ve istenilen (tuzlama veya çorba) iriğinde doğranacak. Doğranan işkembe haşlama suyuna ilave edilecek ve kaynatılacak. Kaynayan sudan bir kepçe alınacak ve terbiyeye ilave edilecek. Terbiye karıştırılacak, düdüklü tencereye ilave edilecek ve 5 dakika kaynatılacak ve ocak söndürülecek. Üzerine tereyağında kızartılmış biberli karışım gezdirilecek. Ardından, istenirse sarımsaklı sirke ile servis edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com