Kategoriler
Etli Yemek Tarifleri Kebap ve Izgara Tarifleri

kuzu etli kağıt kebabı

kuzu etli kağıt kebabı
Kuzu Etli Kağıt Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Kuzu Eti Kuşbaşı
1 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
1 Adet Soğan (yemeklik doğranacak)
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Baharat Torbası
3.5 Su Bardağı Kaynar Su

Sebzeler:
1 Adet Havuç
1 Adet Patates
1 Adet Domates
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Sıvı yağ
1 Su Bardağı İç Bezelye
1 Tatlı Kaşığı Kekik
1 Tatlı kaşığı Tuz
2.5 Su Bardağı Soğuk Su
5 Adet Yağlı Kağıt (37×30 cm.)

Bilgi Notu:
Bezelye, patates, havuç ve domateslerin ölçüleri 1 su bardağını dolduracak şekilde olmalıdır. Bu malzemeleri artırarak kağıt kebabı miktarını çoğaltabilirsiniz.

Kuzu Etli Kağıt Kebabı Malzemelerikağıt kebap malzemeleri

Baharat Torbasıbaharat torbası

Baharat Torbası:
Temiz bir bez veya tülbent içerisine 7  tane karabiber, 1 diş soyulmuş sarımsak, 1 adet defne yaprağı ve 1 çimdik kurutulmuş biberiye konulacak, ağızı bağlanacak.

Et kavrulmuşkağıt kebabı eti kavrulmuş

Soğan, un ilave edilmiş ve kavrulmuşkağıt kebap et soğan kavrulmuş

Tencereye su ilave edilmişete su ilave edilmiş

Et süzülmüşkağıt kebap et süzülmüş

Et suyu sos için ayrılmışkağıt kebap sosu

Et’in Hazırlanması:
Tencere’ye 1 yemek kaşığı sıvı yağ konulacak ısıtılacak.  Üzerine kuzu eti ilave edilecek ve normal ısıda kavurulacak. Tencerenin ortayerinden yer açılacak ve soğan kavrulacak. Üzerine 1 tatlı kaşığı un ilave edilecek düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavurulacak. Peşinden 2 su bardağı kaynar su, baharat torbası konulacak ve yüksek ısı da tencere kaynatılacak. Tencere kapağı kapatılacak, ocak ısısı en düşük ısı konumuna alınacak ve saat’a bakılacak bir yere not edilecek. Tam 40 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak, süzgeçten geçirilecek ve sosu ayrılacak. Baharat torbası kullanılmayacak, atılacak.

İç bezelye haşlanıyorkağıt kebap bezelyesi

İç Bezelye’nin Hazırlanması:
1 su bardağı iç bezelye, 1.5 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ile 20 dakika süre ile haşlanacak ve soğuk su ile soğutulacak, süzülecek. Çıkan haşlama suyu kullanılmayacak. Kendim dondurulmuş iç bezelye kullandım.

Havuç hazırlanıyorkağıt kebap havucu

Havuç’un Hazırlanması:
Havuç iriliğine göre bezelyeden birazcık iri olacak şekilde resimde göründüğü gibi, keskin köşesiz doğranacak. 1 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 3 dakika kavurulacak. 1 su bardağı su, az tuz ile bir kap içerisinde 5 dakika haşlanacak ve süzülecek. Haşlama su’yu kullanılmayacak.

Patatesin Hazırlanması:
Patates, bezelye büyüklüğünden irice küp doğranacak ve 1 çay bardağı sıvı yağ içerisinde pembemsi bir renk alıncaya kadar kızartılacak.

Domatesin Hazırlanması:
Domates’in kabuğu soyulacak ve bezelye iriliğinde kuşbaşı doğranacak.

Kağıtın Hazırlanması:
Yağlı kağıt veya pişirme kağıdı (37×30 cm.) rulo halinde piyasa da bulabilirsiniz. Mevcut malzemelerle 5 Adet kağıt kebabı hazırlandığı için 5 adet kağıt hazırlamamız gerekiyor. Rulo kağıttan 37×30 cm. ölçüsünde 5 adet kağıt kesilecek. Kağıtın 37cm. ölçüsünden 12 cm. mesafe ile kıvrılarak diğer tarafa kapatılacak. Karşı taraftaki kağıt parçası, kıvrılmış kağıt üzerine resimde göründüğü gibi kapatılacak. Her iki yandan 8 cm. mesafe ile kağıtlar kapatılacak ve uçları üçgen şekilde kıvrılacak. Kıvrılan yüzeyler fırın tepsisi yüzeyine gelecek. Ayrıntılı olarak pişirme kağıdı katlama şekillerini buradan görebilirsiniz.

Kağıt kebabı iç malzemelerikağıt kebap iç malzemeleri

İç malzeme yağlı kağıda yayılmışkağıt kebap içi yayılmıs

Kağıdın katlanmasıkağıt kebap sarması

Kağıt kebabı tek porsiyon katlanmışkağıt kebap kağıdı katlanmıs

Kağıt kebabı tepsiye dizilmiş ve pişmişkuzu etli kağıt kebabı 1

Maharetini Göster:
Kağıt kebabı iç malzemelerinin tamamı, ayrı ayrı kap içine alınacak. Önceden katlanmış pişirme kağıtları tek olarak tezgah üzerine yayılacak ve iç yüzeyleri sıvı yağ ile yağlanacak. Kağıdın orta yerine 2 Yemek kaşığı et, 1 yemek kaşığı bezelye, 1 yemek kaşığı havuç, 1 yemek kaşığı patates, az tuz, kekik serpilecek, 2 yemek kaşığı etin sosundan konulacak ve kağıt resimde görüldüğü gibi katlanacak ve yağlanmış fırın tepsisine dizilecek. Tepsi önceden 180 dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürülecek. Tam 15 dakika bitiminde kağıt kebabınız servise hazır. Kebabın servisi sırasında üzerine 1- 2 yemek kaşığı et suyu (sos) ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com