Kategoriler
Çorba Tarifleri Yöresel Yemek Tarifleri

kuzu etli bamya çorbası

kuru bamya corbasi 1
Konya Usülü Kuzu Etli Bamya Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
80 gr. Kuru Çiçek Bamya
300 gr. Kuzu Eti
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
6 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Limon Suyu

Ön Söz:
Konya usülü kuru çiçek bamya çorbasını iki parça kuzu gerdan etinden yaptık. Gerdan etini kemiğinden ayırdık ve eti bamya iriliğinde küp küp doğradık. Doğradığımız eti zeytinyağı ile karıştırdığımız tereyağı içinde kavurduk. Peşinden diğer malzemeleri tarife uygun ilave ettik ve çorbayı en düşük ısıda 60 dakika pişirdik ve sofraya koyduk. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık :
Tencereye kuru bamya, 4 su bardağı su, 2 Yemek kaşığı üzüm sirkesi, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve yüksek ısıda kaynatılacak. Ardından kapağı kapatılacak, ocak iyice kısılacak ve bamya 15 dakika haşlanacak. Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirilecek ve ipinden ayrılıp bir kap içinde bekletilecek. Haşlama suyu kullanılmayacak. Kuşbaşı kuzu eti bamya iriliğinde doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak.

kuzu eti doğranmış
kuru bamya corbasi 2

çorba servise hazır
kuru bamya corbasi 3

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı kuzu eti ilave edilecek ve bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar orta ısıda kavrulacak. Ardından sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine 6 su bardağı kaynar su, haşlanmış bamya, karabiber, pul biber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saate bakılacak not edilecek. Tam 60 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Şimdi çorbaya tuz ve limon suyunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com