Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri

lüfer ızgara

lufer 1
Lüfer ızgara tarifi, ocak üzerinde döküm ızgarada nasıl pişirilir?
Malzemeleri:
1 Adet Temizlenmiş Lüfer (400 gr.)
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Tepelice Tuz
Silikon Mutfak Fırçası
Döküm Izgara

Ön Söz:
Bir tane İstanbul boğazında tutulmuş lüferi, ocak üzerinde döküm ızgarada pişirdik. Ülkemizde en lezzetli lüferin İstanbul boğazında tutulduğu söylenir. Sebebi ise, boğazda tutulan lüferin oldukça yağlı olmasıdır. Yağlı balık yağ içinde kızartılmaz, balığı pişirmek için ızgara kullanılır. Bizde öyle yaptık, balığı üçer dakikalık aralıklarla ikişer defa çevirdik ve toplam 12 dakikada balığı pişirdik. Balığın iki yüzeyi mühürledikten sonra, ikinci döndürmede ocak alev ayarını orta ile yüksek ısı arasında bir yerde sabitlemeniz gerekir ki, balık yanmasın. Afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Lüfer ızgara yapmazdan önce dolaptan çıkartılacak. Ardından balığın içine ve dışına karabiber, tuz serpilecek. En son balığın bütün yüzeyine fırça ile zeytinyağı sürülecek.

lüfer yüzeyine tuz, karabiber serpilmiş ve yağlanmışlufer 2

lüfer toplam 12 dakikada pişirilmiş ve servise hazır
lufer 3

Maharetini Göster:
Demir döküm ızgara, ocağın büyük gözü üzerine konulacak ve yüksek ısıda 5 dakika ıstılacak. Isınmış ızgara yüzeyine fırça ile zeytinyağı sürülecek ve lüfer bütün olarak yan yüzeyi üzerine yatırılacak. Yatan yüzeyi 3 dakika süre ile pişirilecek ve diğer yüzeyi üzerine döndürülecek. Dönmüş yüzeyi de 3 dakika pişirilecek ve diğer yüzeyi üzerine döndürülecek. Lüferin her iki yüzeyi ikişer kez döndürülerek toplam 12 dakika boyunca ızgarada pişirilecek ve alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com