Kategoriler
Sebze Yemekleri

kurutulmuş yeşil fasulye yemeği

kurutulmuş taze fasulye yemeği
Kurutulmuş Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
100 gr. Kuru Taze Fasulye
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Domates
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Kurutulmuş Yeşil Fasulye Haşlama Malzemesi:
8 Su Bardağı Çeşme Suyu (1.6 Litre)
1 Yemek Kaşığı Silme Dolu Tuz

Ön Söz:
Kurutulmuş taze fasulye yemeği yapımında, ailemizin kuruttuğu kuru taze fasulye kullandım. Fasulyeyi tuzlu su içinde 15 dakika haşladım, ocağı kapattıktan sonra; haşlama suyu içinde tanelerinin yumuşaması için 15 dakika beklettim ve ardından suyunu süzdüm. Süzdüğüm kuru taze fasulyeyi (tuz’unun giderilmesi için) musluk altına tuttum ve yemeğini yaptım. Kuru taze fasulye yemeğimi denerseniz, memnunkalırsınız. Afiyet olsun.

Kuru taze fasulye yemeği yapımında yaz mevsiminde hazırlayıp derin dondurucuda sakladığım rendelenmiş 1 kepçe dolusu domates kullandım. Kurutulmuş taze fasulye yemeğim 3 kişiliktir.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Domates rendelenecek. Kaynar su hazır edilecek.

kuru taze fasulye haşlama

Kurutulmuş Fasulye’nin Haşlanması:
Tencereye 8 su bardağı çeşme suyu konulacak ve kaynatılacak. Üzerine 1 yemek kaşığı silme doldurulmuş tuz, 100 gr. kuru taze fasulye konulacak ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başlayınca kapağı kapatılacak. Peşinden ocak ısısı orta konumuna ayarlanacak. Tencere de kuru taze fasulye 15 dakika haşlanacak ve ocak söndürülecek. Fasulye tencerede kendi suyu ile 15 dakika bekletilecek. Ardından süzgeçe alınacak, üzerine musuk suyu tutulacak ve süzülecek.

kuru taze fasulye yemeği 1

Maharetini Göster:
Tencereye 6 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası, rendelenmiş domates ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından haşlanmış kuru taze fasulye, 3 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak ve ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam, 1.5 saat bitiminde yemeğiniz sevise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com