Kategoriler
Sebze Yemekleri

ıldır enginarı

zeytinyağlı ıldır enginarı
Ildır Enginarı Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
4 Adet Ayıklanmış Enginar
3 Adet Orta Boy Kuru Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Toz şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1.5 Su Bardağı İçme Suyu
Bir tutam maydanoz veya dereotu

Ön Söz:
İzmir, Çeşme, Ildır köyü enginarı’nın tadına doyum olmayan zeytinyağlı yemeğinin yapımı bu tarifle mümkündür. Enginar yemeklerini seviyorsanız eğer, mutlaka Ildır enginarını denemelisiniz. Uzun söze gerek yok. Yapmanız gereken; ihtiyacınız kadar Ildır enginarını tencereye dizin, aralarına yeter miktarda soğan parçalarını koyun, üzerine hazırladığınız sosu ve zeytinyağını gezdirin. Tencereyi bir kez fokurdatın, ateşi iyice kısın ve tencere kapalı olarak 50 dakika pişirin. Süre bitiminde üzerine maydanoz veya dereotu serpin, tencereyi ocaktan alın, soğutun ve yemeğinizi afiyetle yiyin.

Ön Hazırlık:
Enginarlar yıkanacak ve süzülecek. Soğan soyulacak ve uzunlamasına ikiye bölünecek. Maydanoz veya dereotu kıyılacak. Limon suyu ve 1.5 su bardağı içme suyu hazır edilecek.

Enginar Sosu’nun Hazırlanması:
Bir kaseye bir tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş un, bir tatlı kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı tuz, bir yemek kaşığı limon suyu konulacak. Üzerine 1.5 su bardağı su azar azar ilave edilecek ve karışım çırpma teli ile karıştırılacak.

zeytinyağlı enginar

Maharetini Göster:
Karnıyarık tenceresine 4 adet enginar, aralarına ikiye bölünmüş soğan parçaları dizilecek. Üzerine hazırlanmış sos dökülecek ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Tencere ocak üzerine alınacak ve ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. Tam 50 dakika bitiminde yemeğin üzerine maydanoz veya dereotu serpilecek. Peşinden ocak söndürülecek ve tencere soğumaya bırakılacak. Sonrası malum.

Son Söz:
Yemeğinizi istediğiniz sayıda enginarla yapabilirsiniz. 1.5 su bardağı su, enginar sayısı ne olursa olsun yeterlidir. Enginar başına 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave etmelisiniz.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com