Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Evde Nasıl Yapılır Mutfak Bilgileri

konserve nasıl pişirilir

konserve nasıl pişirilir
Hazır Konserve Nasıl Pişirilir Tarifi
Malzemeleri:
1 Kutu Tamek Türlü Konservesi
1 Adet Orta Boy Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Hazır konserve sebzeler, tazesinde olduğu gibi aynı yöntemle pişirilir. Bu tarif, Tamek hazır türlü konservesi’nin pişirilmesiyle ilgilidir. Hazır türlü konservesi yemeğinin yapımı bilgi, beceri ve deneyim gerektirir. Çünkü hazır konserveler gereğinden fazla ekşi olur. İşte bu tarif, türlü konservesinin pişirilmesiyle ilgili bilgi paylaşımını amaçlamaktadır. Tarifimi izleyerek yenilebilir türlü konserve yemeğinizi yapabilirsiniz.

Hazır türlü konserve yemeğini pişirirken salça kullanmayın. Konservenin ekşiliği kendine yeter.
Ön Hazırlık:
Soğanı çok ince yemeklik doğrayın. Konserveyi açın, süzgeç içine boşaltın. Üzerinden soğuk su geçirin ve süzün. Süzdüğünüz malzemeleri bir kabın içine koyun. Üzerini kapatacak miktarda ılık su ile doldurun ve 10 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.

hazır türlü konserve süzülmüştürlü konserve

türlü konserve yemeği servise hazırhazır türlü konservesi

Maharetini Göster :
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından süzülmüş konserve, 1 su bardağı kaynar su, karabiber, kimyon, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Ocak en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 15 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com