Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

kaldirik yemeği

kaldirik yemeği
Düdüklü Tencerede Bulgurlu Kaldirik Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
500 gr. Kaldirik Bitkisi
1 Adet Soğan
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1.5 Yemek Kaşığı Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kaldirik, yöreden yöreye ismi değişen ve en fazla kaldirik adı ile bilinen bitkidir. Pirinçli, bulgurlu yemeği, yumurtalı kavurması ve dolması yapılır. Bilinen isimleri ise; kaldirik, zılbıt, hodan, ıspıt, zılbırık, zembil çiçeğidir. Kaldirik yemeği normal tencerede pişirilebilir. Kaldirik en güzel, düdüklü tencerede pişirilir.

Ön Hazırlık:
Kaldirik ayıklanacak. Ardından bol su ile yıkanacak ve kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Bulgur yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

Kaldirik Otukaldirik otu

kaldirik yemeği servise hazırkaldirik yemeği 1

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından doğranmış kaldirik, 3 su bardağı kaynar su, tuz ilave edilecek tencere karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Düdüklü tencerenizin kullanım özelliklerine uygun olarak, kendi kurallarınızla yemek pişirilecek. Kullandığım düdüklü tencere bu yemeği normal (orta) ısıda 15 dakikada pişirdi. Yemek piştikten sonra, kuru nane ilave edilecek ve karıştırılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com