Kategoriler
Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

iç baklalı enginar

iç baklalı enginar
İç Baklalı Enginar Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
6 Adet Enginar (temizlenmiş)
250 gr. İç Bakla
3 Adet Orta Boy Soğan
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Buğday Unu (tepeli doldurulmuş)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1/2 Limon
1.5 Su Bardağı Soğuk Su
Dereotu

Ön Söz:
Zeytinyağlı iç baklalı enginar yemeğini çiğden yaptım. İç baklaların kabuğunu soydum ve yemek pişme süresinin son on dakikasında tencereye ilave ettim. Çiğden pişirdiğim enginar yemeklerinde (orta boy) beş enginara iki su bardağı su yeterli gelir. Altı enginara ise, 1.5 su bardağı su yeter. Çünkü enginarların bırakacağı suyu da hesaba katmalıyız. Bende öyle yaptım, yemeği yaparken 1.5 su bardağı su kullandım.

Ön Hazırlık:
Enginarlar yıkanacak, süzülecek. Soğan soyulacak ve bütün bırakılacak. Dereotu kıyılacak.

Yemek Sos’unun Hazırlanması:
Bir kap içerisine 1 tatlı kaşığı tepelice doldurulmuş buğday un’u, 1.5 su bardağı soğuk su konulacak ve çırpılacak. Üzerine 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 limon suyu konulacak ve karışım tekrar çırpılacak.

İç Baklanın Kabuğunun Soyulması:
Tencere içine 2 su bardağı su konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Kaynayan su içine iç bakla ilave edilecek ve 5 dakika tutulacak. Süre bitiminde, baklalar soğuk su içine alınacak. Ardından, soğuyan baklalar süzülecek ve tek tek kabuğu soyulacak.

iç baklalı enginar 1

Maharetini Göster:
Tencereye enginar ve soğanlar dizilecek. Üzerine hazırlanan sos dökülecek ve 6 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna getirilecek ve saat’a bakılacak not edilecek. 60 dakika bitiminde, enginarların üzerine soyulmuş iç baklalar paylaştırılacak. Tencere 10 dakika süre tekrar kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Ardından enginarların üzerine kıyılmış dereotunu serpilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com