Kategoriler
Hamur İşleri Tarifleri

kolay milföy böreği tarifi

kolay milföy böreği
Milföyden Kuşbaşı Etli Kolay Milföy Böreği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
250 gr. Kuşbaşı Dana Döş Eti
8 Adet Milföy Yaprağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Orta Boy Domates
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Yumurta Sarısı
Bir Tutam Maydanoz

Ön Söz:
Kolay milföy böreği, milföylü talaş böreği veya talaş kebabı; milföy hamur’undan hazırlanmış yaprakların içine kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış et konularak yapılır. Milföy böreği iç harcı içine bezelye, küp doğranmış patates ve havuç konulabilir. Hazırlanmış milföy böreği fırında pişirilir ve istenirse; servis edilirken, üzerine et suyu ile hazırlanmış sos gezdirilir.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak, domates rendelenecek ve maydanoz kıyılacak. Yumurta sarısı çok az (bir tatlı kaşığı) su ile inceltilecek

Etin Haşlanması:
Düdüklü tencere’ye kuşbaşı doğranmış dana eti, 2 su bardağı su konulacak ve 20 dakika süreyle orta ateşte haşlanacak. Eti tencerede haşlamak isterseniz; bu süre en düşük ısıda 60 ila 80 dakika sürebilir.

İç Harcın Hazırlanması:
Tavaya zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından haşlanmış kuşbaşı et, domates, karabiber, pul biber, tuz ilave edilecek ve suyunu çekinciye kadar pişirilecek. En son kıyılmış maydanoz ilave edilecek ve iç harç karıştırılacak.

İç Harcıkolay milföy börek içi

Servise Hazırmilföylü talaş böreği

Maharetini Göster:
Donmuş milföy yaprakları oda ısısına düşürülecek ve çok az un kullanılarak 14 – 16 cm. boyutunda merdaneyle açılacak. Açılan yaprakların ortasına iç harç konulacak ve zarf şeklinde kapatılacak. Ardından hazırlanan böreklerin kapatılan yüzeyi, tepsi tabanına bakacak şekilde (kağıt yayılmış) fırın tepsisine dizilecek. Üzerine yumurta sarısı sürülecek ve tepsi 200°C derece’ye ısıtılmış fırınına sürülecek. Tam, 25 dakika bitiminde fırından alınacak ve ılımaya bırakılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com