Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

düdüklüde kemikli nohut yemeği

nohut yemeği
Düdüklüde Kemikli Nohut Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Kemikli Et (koç eti)
2 Su Bardağı Kuru Nohut
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Su Bardağı Et Suyu

Ön Söz:
Düdüklüde kemikli nohut yemeği yaparken içine kemikli et olarak; kemikli dana eti, kemikli koyun eti veya kemikli koç etinden birini kullanabilirsiniz. Nohut yemeğine su verirken haşladığınız etin suyunu verbilirsiniz. Görseldeki kemikli nohut yemeği; düdüklü tencerede 1 kg. ağırlığında koç ön kol yarı pişmiş olarak haşlandıktan sonra,  kemiği ve suyu ile pişirildi. Nohut akşamdan bol su içinde 12 saat boyunca ıslatıldı. Ardından 30 dakika düdüklü tencerede pişirildi.

Ön Hazırlık:
Tencereye 2 su bardağı nohut, üzerini kapatacak miktarda soğuk su konulacak ve bir gece boyu (en az 8 saat) bekletilecek. Ardından suyu değiştirilecek, istenirse tencerede bir taşım (gazının alınması için) kaynatılacak ve süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak.

Kemikli Etin Haşlanamsı:
Düdüklü tencereye kemikli koç eti, 7 su bardağı su konulacak ve 20 dakika süre ile haşlanacak. Düdüklü tencereye ilave ettiğim suyun 1 su bardağı buhar oldu uçtu, geriye 6 su bardağı et suyu kaldı ve tamamını yemekte kullandım.

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve normal ısıda kavrulacak. Ardından ıslatılmış nohut, haşlanmış kemikli et, 6 su bardağı et suyu ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklü tencerenizin kitapçığında verilen, nohut pişirme süresi boyunca (30 dakika) nohut pişirilecek. Nohut piştikten sonra, tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com