Kategoriler
Çorba Tarifleri

kolay buğday çorbası

kolay buğday çorbası
Kolay Buğday Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Çay Bardağı Aşurelik Buğday
1 Çay Bardağı Yeşil Mercimek
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (30 gr.)
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (40 gr.)
1 Su Bardağı Süzme Yoğurt (200 ml.)
1 Yemek Kaşığı Tepeli Dolu Un (25 gr.)
1,5 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su
Bir Tutam Taze Nane

Ön Söz:
Kolay aşurelik buğday çorbası tarifim de, süzme yoğurt ve taze nane kullandım. Aşurelik buğdayı ıslamadan tencerede, en düşük ısıda 45 dakika haşladım ve 1 saat kendi suyu içinde dinlendirdim. Aynı şekilde yeşil mercimeği 25 dakika haşladım. Her ikisini de, haşlama suyu ile birlikte çorba yapımında kullandım.

Kolay buğday çorbası yaparken, süzme yoğurt yerine normal yoğurt kullanılabilir. Süzme yoğurt kullanıldığında çorbanın kıvamı için 2 su bardağı su yetrlidir. Çorbayı normal yoğurt ile yaparsanız; çorba kıvamını ayarlamak için, 1 su bardağı kaynar su yeterlidir. Çorbanın lezzetini artırmak için, çorba piştikten sonra yarım limon suyu ilavesi yerinde olur.

Ön Hazırlık:
Bir tutam taze nane ayıklanacak, yıkanacak ve ince olarak doğranacak. 2 su bardağı kaynar su, çorba kıvamını ayarlamak için hazır edilecek.

Aşurelik Buğdayaşurelik buğday

Buğdayın Haşlanması:
Tencereye 1 çay bardağı aşurelik buğday, 4 su bardağı su konulacak ve kaynatılacak. Peşinden aralıklı kapağı kapatılacak ve en düşük ısıda 45 dakika haşlanacak. Süre bitiminde tencere tamamen kapatılacak ve 1 saat boyunca dinlendirilecek.

Mercimeğin Haşlanması:
Tencere içine 1 çay bardağı yeşil mercimek, 3 su bardağı su konulacak ve kaynatılacak. Ardından kapağı kapatılacak ve en düşük ısıda 25 dakika haşlanacak. Süre bitiminde ocak söndürülecek ve mercimek tencerede bekletilecek.

yoğurtlu buğday çorbası

Maharetini Göster :
Tencereye tereyağı ve zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine haşlanmış buğday, haşlanmış yeşil mercimek haşlama suları ile birlikte konulacak. Peşinden 2 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve kaynatılacak. Ardından bir kase’ye 1 su bardağı dolusu süzme yoğurt, 1 yemek kaşığı tepelice doldurulmuş un konulacak ve karıştırılacak. Üzerine kaynayan tencereden su ilave edilecek ve inceltilecek. Hazırlanan karışım tencereye ilave edilecek, karıştırılacak ve 5 dakika kaynatılacak. Süre bitiminde çorba’nın tuzu karar hale getirilecek ve taze nane ilave edilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com