Kategoriler
Bakliyat Yemekleri Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri

düdüklüde yeşil mercimek yemeği

düdüklüde yeşil mercimek yemeği 1
Düdüklüde Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4.5 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Mercimek, nohut ve kuru fasulye gibi bakliyat ürünlerinin yemeklerini yaparken; elimizde bulunan malzemelerin eski veya yeni mahsul olup olmadığını bilmemiz gerekir. Yeni mahsul bakliyat ürünleri çabuk pişer ve fazla su çekmezler. Eski mahsul bakliyat ürünleri ise, geç pişer ve fazla su çekerler. Bu nedenle, bakliyat ürünlerini ambalajlı olarak alıyorsanız üzerindeki (üretim ve tüketim) tarihlerine dikkat etmelisiniz.

Ön Hazırlık:
Mercimek ayıklanacak ve yıkanacak. Tencereye mercimek ve üzerini kapatacak miktarda su konulacak ve akşamdan en az 8 saat ıslatılacak. Sabah suyu süzülecek. Soğan yemeklik doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

yeşil mercimek su içinde bir gece boyu ıslatılmışhaşlanmış mercimek

soğan salça kavrulmuşsoğan salça kavurma

4.5 su bardağı kaynar su ilave edilmişmercimek su

yeşil mercimek düdüklü tencerede pişiyordüdüklü

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, domates salçası ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Ardından yeşil mercimek, 4.5 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve karıştırılacak. Düdüklü kaynamaya başladığında kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başladığında üstteki ağırlık takılacak veya sürgü indirilecek. Fışlamaya başladığında ocağın düğmesi sol tarafa döndürülecek ve ocak tamamen kısılacak. Kısık ateşte mercimek 15 dakika pişirilecek ve ocaktan alınacak, yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com