Kategoriler
Çorba Tarifleri

köfteli buğday çorbası

köfteli buğday çorbası
Köfteli Buğday Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemesi:
3 Su Bardağı Haşlanmış Aşure Buğdayı
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemekı Kaşığı Kuru Nane
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
5 Su Bardağı Kaynar Su (1 litre)

Köfte Malzemesi:
250 gr. Dana Döş Kıyması
1 Adet Küçük Soğan
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Tutam Maydanoz
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Un (tepsi için)

Ön Söz:
Buğday çorbası yoğurtlu, mercimekli, nohutlu, salçalı, sütlü, domatesli, ıspanaklı ve pazılı yapılır. Ama, buğday çorbası tarifimde olduğu gibi köfteli yapılırsa, tadına doyum olmaz. Tereyağı ve zeytinyağını birlikte kullanabilirsiniz, bizler bu sefer zeytinyağı kullandık. Aşure buğdayını helme dökünceye kadar buradaki tarife göre haşladık. Denemek isteyenlere afiyet olsun.

Bütün salçalı çorbalarda olduğu gibi; köfteli buğday çorbası’na tuz ilave ederken, tatlandırmak adına limon suyu kullanırsanız yerinde bir işlem yapmış olursunuz.

Ön Hazırlık:
Soğan ince doğranacak. Köfte harcı için maydanoz ince doğranacak. Kaynar su hazır edilecek. Hazırlanan fındık köfteleri yaymak için tepsiye bir yemek kaşığı un serpilecek.

Misket Köfte’nin Hazırlanması:
Yoğurma kabına kıyma, soğan, maydanoz, karabiber, pul biber, kimyon, 1 çay kaşığı tuz konulacak ve yoğurulacak. Peşinden köfte harcından parça koparılarak fındık iriliğinde misket köfte yapılacak. Yapılan köfte unlu tepsiye konulacak.

salçalı buğday çorbası

Maharetini göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça, kuru nane ilave edilecek, orta ısıda kavrulacak. Ardından haşlanmış aşure buğdayı, 5 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra köfte ilave edilecek. Tencere bir kez fokurdatılacak, kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 30 dakika bitiminde köfteli buğday çorbası servise hazır. Şimdi yemeğin tuzunu ve limon suyunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com