Kategoriler
Çorba Tarifleri

kıymalı tarhana çorbası

kıymalı tarhana çorbası
Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Çay Bardağı Ev Tarhanası
100 gr. Dana Kıyması
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (30 gr.)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı (20 gr.)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Soğuk Su (tarhanayı eritmek için)
4 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Kıymalı tarhana çorbası yapımında 100 gr. dana kıyması, toplam 50 gr. yağ kullandım. Kullandığım tarhana baharatsız olduğundan, çorbaya karabiber, pul biber ve kimyon ilave ettim. Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Bir yemek kaşığı tereyağı demek, ucu açık ölçü demektir. Doğrusu, tereyağını gram olarak vermektir. Herkesin evinde terazi olmayacğından, eritilmiş bir yemek kaşığı dolusu tereyağını 10 gr. olarak hesap etmektir.

Tarhananın Eritilmesi:
Bir kap içine 1 çay bardağı dolusu tarhana konulacak. Üzerine 1 su bardağı soğuk su azar azar ilave edilecek ve karıştırılacak.

tarhana çorbası

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile kıyma, domates salçası ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından tencereye 4 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başlayıncaya, tarhana ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere tekrar kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna ayarlanacak. Saata bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde tencere ocaktan alınacak ve tuzu karar hale getirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com