Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Sebze Yemekleri

ilik sulu kapuska nasıl yapılır

ilik sulu kapuska
Düdüklüde İlik Sulu Kapuska Nasıl Yapılır?
Malzemeleri :
1 Kg. Lahana
1 Su Bardağı İlik Suyu
8 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet İri Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
İlik sulu yemekler lezzetli olur. Fakat, ilik suyunun kullanılacağı yemekler en düşük (kısık ateşte) ısıda pişirilirse koku yapar. İlik suyunun kokusunuda herkes sevmez. İlik sulu yemeği orta ateşte pişirmek en doğru yoldur. Düdüklü tencerede kapuska orta ateşte veya kısık ateşte de pişirilebilir. Her iki yöntemle pişirilen kapuskanın su miktarı ve pişme süresi farklıdır.

İlik suyu ile yemek yaparken yemeğinizi orta ateşte pişirirseniz, ilik suyunun kendine has kokusunu almazsınız.

Ön Hazırlık :
Lahana bir parmak irilikte kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak. Pirinç yıkanacak ve süzülecek. Kaynar su hazır edilecek.

dondurulmuş ilik suyu
donmuş ilik suyu

ilik sulu kapuska yemeği servise hazır
düdüklüde kapuska

Maharetini Göster :
Düdüklüye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve orta ısıda kavrulacak. Peşinden ilik suyu ilave edilecek ve 1-2 dakika fokur fokur kaynatılacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, lahana, pirinç, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden düdüklünün kapağı kapatılacak. Buhar çıkmaya başlayınca üstteki ağırlığı takılacak veya ventili indirilecek. Fışlamaya başladığında saat’e bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde kapuska yemeği servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com