Kategoriler
Tavuk Yemekleri

tavuk taşlığı sote

tavuk taşlığı sote
Tavuk Taşlığı Sote Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
Yarım Kilo Tavuk Taşlığı
3 Yemek kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
2 Adet Sivri Biber
1 çay kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Tuz
3 Su Bardağı kaynar Su

Ön Söz:
Bu tarif hayatının hiç bir döneminde taşlık sote yemeğini tatmamış insanlar için hazırlandı. Yine bu tarif, tavuk taşlığı yemeği doğru yöntemle yapılırsa, nasıl bir lezzete sahip olabileceğinin resmidir. Sofranızda ağırladığınız kişi ya da kişilere, şayet yemeğin ismini söylemezseniz, hangi tür et yemeğini yediğinin farkında olmayacaklardır. İşte taşlık sote böyle bir şey.

Ön Hazırlık:
Tavuk taşlığı yıkanacak ve 30 dakika su dolu bir kap içinde bekletilecek. Ardından süzülecek ve kuşbaşı doğranacak. Domates soyulacak iri kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik, sivri biberler halka doğranacak. 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

tavuk taşlığı sote 1

Maharetini Göster:
Tencereye zeytinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine doğranmış taşlık ilave edilecek ve normal ısıda kavrulacak. Taşlık suyunu salıp kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Yaklaşık 15 dakika süre ile taşlığın kendi suyu tamamen buhar olup uçuncaya kadar pişirilecek. Ardından sıra ile soğan, sivri biber, salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden 3 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı karabiber ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak.  Ve ocak ısısı en düşük konuma ayarlanacak. Tam 60 dakika bitiminde tavuk taşlığı sote servise hazır. Şimdi yemeğin tuzunu ilave edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com