Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Meze Tarifleri Mutfak Bilgileri Salata Tarifleri

kırmızı pancar turşusu tarifi

pancar tursusu
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır? 1 hafta içinde turşunuzu yemek isterseniz, tarifimizi deneyin yeter.
Malzemeleri:
3 Kg. Kırmızı Pancar
1.6 Litre Su (8 su bardağı)
1 Çay Bardağı Üzüm Sirkesi (100 gr.)
3 Yemek Kaşığı Tuz (60 gr.)
1 Tatlı Kaşığı (tepeli) Toz Şeker (10 gr.)
1 Baş Orta Boy Sarımsak (10 gr.)
15 Tane Karabiber
8 Tane Karanfil
1.5 Litrelik Pet Kavanoz
3 Litrelik Cam Kavanoz

Ön Söz:

Bu tarifle yapılan kırmızı pancar turşusu, 1 hafta bitiminde yenecek duruma gelir. Kütür kütür pancar turşusu yemek isterseniz, tarifimi güvenle kullanabilirsiniz. Kurduğunuz pancar turşusunun tadında, tuzunda ve sertliğinde sorun yaşamazsınız. Turşuyu biri 1.5 litrelik, diğeri 3 Litrelik olan kavanozlara kurdum. Pancarı önce soydum, elma dilimi doğradım ve 8 su bardağı su ile kısık ateşte 15 dakika haşladım. Çıkan haşlama suyunu ölçtüm ve 7.5 bardağı ile (1.5 litre) salamura suyu hazırladım. Büyük kavanoz 1 litre, küçük kavanoz 0.5 litre salamura suyu aldı. Küçük pet kavanoz içine 600 gr. dilimlenmiş ve haşlanmış pancar koydum. Geri kalanını ise, büyük kavanoza bıraktım. İşi şansa bırakmamak için, salamura suyunun tam ölçüsünde hazırlanması gerekir. Haşlama suyunuz yetmez ise, ölçüyü tamamlamak için kaynamış su ilavesi yapabilirsiniz.

Ön Hazırlık:
Pancar yıkanacak, soyulacak ve iriliğine göre 4-6 adet elma dilimi doğranacak. Sarımsak dişlerinin üzerine bıçağın yan yüzeyi bastırılarak çatlatılacak ve soyulacak.

Kırmızı Pancarın Haşlanması:
Tencere içine pancarın soyulan kabukları, dilimlenmiş kırmızı pancar ve üzerine (200 ml. lik bardakla) 8 su bardağı su konulacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek ve saate bakılacak not edilecek. Tam 15 dakika bitiminde ocak söndürülecek. Pancar bir kaba alınacak ve pancar suyu ile salamura yapılacak.

kırmızı pancar kısık ateşte 15 dakika haşlanmış
pancar haslama

1.5 litrelik pet kavanoz
pet kavanoz

3 litrelik cam kavanoz
pancar tursu

Maharetini Göster:
Pancar haşlama suyunun 1.5 litresi bir kap içine alınacak. Üzerine salamura tuzu, toz şeker, üzüm sirkesi konulacak ve karıştırılacak. Kavanozlara pancar dilimleri, sarımsak, karabiber, karanfil taneleri konulacak. Üzerine hazırlanmış salamura suyu ilave edilecek ve kavanozların kapakları kapatılacak. Kavanozlar, ışıksız serin bir yere kaldırılacak. Yaklaşık bir hafta bitiminde turşunuzu servis edebilirsiniz. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com