Kategoriler
Çorba Tarifleri Deniz Ürünleri Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri

karides çorbası

karides corbasi 1
Karides çorbası tarifi; un, soğan, salça yok leziz. Ağız tadıyle karides çorbası içmek istiyorsanız eğer, tarifin karşısındasınız.
Malzemeleri:
300 gr. Temizlenmiş Karides
20 gr. Köy Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Diş Orta Boy Sarımsak
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
4 Su Bardağı Kaynar Su (800 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Kaya Tuzu
1 Tutam Maydanoz

Terbiye Malzemesi:
1 Adet Köy Yumurtası Sarısı
1 Yemek Kaşığı Organik Limon Suyu

Ön Söz:
Karides çorba tarifimizi istediğiniz cins karidesle deneyebilirsiniz. Biz elimizde bulunan jumbo karidesle yaptık. Jumbo karides iri olduğundan, karidesleri 1 cm. irilikte kuşbaşı doğradık. Sonuçta mükemmel lezzette karides çorbamızı hazırlamış olduk. Bu çorbayı fazla kilolarından kurtulmak için diyet yapanlar, sağlıklı yaşam adına sağlıklı beslenenler (porsiyon miktarlarını kaçırmaksızın) öğünlerinde tüketebilir. Ayrıca, beklenen ya da beklenmeyen misafirlerinize sunabilirsiniz. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun deriz.

Ön Hazırlık:
Temizlenmiş, yıkanmış ve suyu süzülmüş karides 1 cm. irilikte doğranacak. Maydanoz, sarımsak ince doğranacak. Kaynar su hazır edilecek.

Terbiyenin Hazırlanması:
Bir kase içine 1 adet yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu konulacak ve çırpılacak.

Jumbo Karides
karides corbasi 2

Karides Doğranmış
karides corbasi 3

Çorba Servise Hazır
karides corbasi 4

Maharetini Göster:
Tencereye tereyağı, zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sarımsak ilave edilecek kavrulacak. Peşinden karides ilave edilecek ve 2 dakika süreyle kavrulacak. Üzerine 4 su bardağı kaynar su ilave edilecek ve tencere bir kez fokur fokur kaynatılacak ve ocak ısısı en düşük konuma getirilecek. Ardından tencerenin kapağı az aralıklı kapatılacak, saate bakılacak not edilecek. Tam 10 dakika bitiminde tencereden 1 kepçe su alınack ve terbiyeye ilave edilecek, karıştırılacak. Terbiye tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Peşinden baharatların tamamı ve maydanoz ilave edilecek. Tencere bir kez daha fokurdatılacak ve ocak ısısı en düşük konuma getirilecek. Tencere 5 dakika kaynadıktan sonra ocak söndürülecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com