Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri

diyet garnitür

diyet garnitur 1
Diyet garnitür, hazırlayacağınız proteinli yemeklerinizle uyumludur. Porsiyonlarınıza dikkat eder haddinizi aşmazsanız, kilonuzu korur, ya da fazla kilolarınızdan kurtulursunuz.
Malzemeleri:
3 Tane Sakız Kabağı
2 Tane Kapya Kırmızı Biber
2 Tane Kapya Yeşil Biber
150 gr. Rendelenmiş Domates
4 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Kimyon
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Tepelice Kaya Tuzu

Ön Söz:
Verdiğim malzemelerle hazırladığım (kabak, biber kavurması) diyet garnitür, tek öğün beslenen birine, yemeklerin yanında uzun süre eşlik edebilir. Bu yemek fazlasıyle lezzetli, ekmek olmasa dahi kendinizi tutamazsanız tabağı siler süpürürsünüz. Garnitürü ara sıra kendim için hazırlıyor, dolapta tutuyorum. Öğünümde 3-4 yemek kaşığı tüketiyorum. Garnitür et, balık, tavuk ve köfte ile enfes oluyor. Garnitürü makro hesabı yaparak hazırladım. Bu sebeple içerisine mantar, soğan gibi diğer sebzeleri ilave etmedim. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Kabaklar yıkanacak, iki başı kesilecek ve içi boşaltılacak. Ardından uzunlamasına ikiye bölünecek ve jülyen (şerit) doğranacak. Biberlerin başı kesilecek, uzunlamasına ikiye bölünecek, çekirdekleri temizlenecek ve jülyen doğranacak. Sarımsak yemeklik doğranacak.

diyet garnitur 2

Maharetini Göster:
Kızartma tavasına zeytinyağı konulacak ve orta ısıda ısıtılacak. Üzerine sıra ile kabak, kapya biberler ilave edilecek ve pörsüyünceye kadar kavrulacak. Ardından kabak ve biberler bir kaba alınacak. Tavaya sarımsak konacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilecek ve diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Peşinden kabak, kapya biberleri, karabiber, kimyon, pul biber, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Domates suyunu çektikten sonra ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com