Kategoriler
Sebze Yemekleri Etli Yemek Tarifleri

etli pırasa yemeği

etli pirasa 1
Kuşbaşı etli pırasa yemeği tarifi, nasıl yapılır?
Malzemeleri:
1 kg. Pırasa
250 gr. Dana Döş Kuşbaşı
3 Su Bardağı Su
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Kuru Soğan
1 Yemek Kaşığı Silme Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Dana kuşbaşı etli pırasa yemeğini tencerede yaptık. Yemği iki aşamalı pişirdik. Önce eti düdüklü tencerede 3 su bardağı su ile orta ateşte haşladık. Eti haşladıktan sonra 2.5 su bardağı haşlama suyu çıktı. Bu suyun tamamını ve eti yemekte kullandık. Yemekte toplam 6 yemek kaşığı zeytinyağı kullandık. 2 yemek kaşığını düdüklüde eti kavururken, 4 yemek kaşığını ise, pırasayı pişirirken kullandık. Sonuç olarak, ortaya enfes bir etli pırasa yemeği çıktı. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Pırasa temizlenecek, yıkanacak ve uygun irilikte kuşbaşı doğranacak. Soğan yemeklik doğranacak.

Etin Haşlanması:
Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine kuşbaşı et ilave edilecek ve orta ateşte kavrulacak. Ardından 3 su bardağı kaynar su, 1 çay kaşığı tuz ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklüde et, orta ateşte 20 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak. Etin haşlama suyunun tamamı yemekte kullanılacak.

etli pirasa 2

Maharetini Göster:
Tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan, salça ilave edilecek ve kavrulacak. Peşinden pırasa ilave edilecek, tencere karıştırılacak ve kapağı kaptılacak. Ocak ısısı tamamen kısılacak ve pırasa kendi suyu ile 10 dakika kavrulacak. Süre bitiminde tencereye haşlanmış dana eti, etin haşlama suyu, baharatlar, tuz ilave edilecek ve karıştırılacak. Ocak ateşi yükseltilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak ve ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna alınacak. Saate bakılacak not edilecek. Tam 30 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com