Kategoriler
Diyet Yemekleri Tarifleri Sebze Yemekleri Yumurtalı Yemek Tarifleri

keto yumurtalı ıspanak kavurması

keto yumurtali ispanak
Keto Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
150 gr. Organik Ispanak
1 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
20 gr. Köy Tereyağı
2 Adet Organik Tavuk Yumurtası
40 gr. Taze Kaşar Peyniri
2 Yemek Kaşığı İçme Suyu
1 Çay Kaşığı Silme Kaya Tuzu
Kapaklı Tava veya Tencere

Ön Söz:
Uzun zamandır tek öğün ketojenik besleniyorum. Bu nedenle yemeklerimi beslenme yöntemime göre hazırlıyor ve konuyla ilgilenen insanlarla paylaşıyorum. Bu gün ana öğünüm yumurtalı ıspanak kavurması idi. Keto diyet, kendine özgü bir mantığı ve kesin kuralları olan beslenme biçimidir. Uzun süreli uygulanabilir olup olmaması tartışılır olsa da, hedeflediğim kiloya ulaştıktan sonra, keto beslenmemi düşük karbonhidratlı diyet ile sürdüreceğim. Konu keto diyet olunca, malzeme seçimide ister istemez değişiyor. Soğuk sıkım zeytinyağı, organik tavuk yumurtası, kaya tuzu gibi malzeme isimlerinin de keto jargonuna uygun olması gerekiyor. Bu malzemeleri kullanıyor muyum? Evet. Ne var ki, dünyada ve ülkemizde bu organik konusu çok su kaldırır bir konu. Bırakalım konu yerinde organik kalsın.. Tarifimi deneyecek olan keto kafalara, afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Ispanak ayıklanacak, yıkanacak, süzülecek ve 2-3 cm. irilikte kuşbaşı doğranacak. Kaşar peyniri küçük küp küp doğranacak.

Maharetini Göster:
Tencere veya tavaya tereyağı, zeytinyağı konulacak ve düşük ısıda ısıtılacak. Üzerine ıspanak ve 1 çay kaşığı silme kaya tuzu ilave edilecek ve orta ısıda diriliği gidinceye kadar kavrulacak. Ardından ıspanağın içine iki tane yumurta yuvası açılacak ve 2 yumurta kırılacak. Kalan boşluklara kaşar peyniri serpiştirilecek. Peşinden yumurta sarılarının üzerine birer yemek kaşığı sıcak su dökülecek ve kapak kapatılacak. Yumurta sarılarının üzeri beyaza kaplandığında ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com