Kategoriler
Deniz Ürünleri Tarifleri Diyet Yemekleri Tarifleri Meze Tarifleri

keto hamsi mücveri

keto hamsi mucveri 1
Ketojenik beslenenler için farklı bir tat, keto hamsi mücveri. Bağlayıcı olarak un kullanılmamıştır.
Malzemeleri:
200 gr. Kılçığı Çıkarılmış Hamsi
1 Adet Organik Yumurta
1 Adet Taze Soğan
50 gr. Kapya Biber
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dereotu
1 Tatlı Kaşığı Tepelice Buğday Kepeği (10 gr.)
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Pul Biber
1 Çay Kaşığı Kaya Tuzu
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı

Ön Söz:
Bugün,fazla kilolarımdan bir kilosu daha gitti. Ketojenik besleneye geçeli toplam 4 ay 3 gün oldu ve bu süre içinde toplam 28 kilo kaybettim. Hedeflediğim ideal kiloma ulaşmak için daha vaktim var. Bugün kendimi hamsi mücveriyle ödüllendirdim. Yaptığımız mücverin hepsini yedim mi? Hayır. Yarısını da diğer güne bıraktım, günde tek öğün besleniyorum. Ketojenik beslenmede un yasak listesinde olduğundan, mücver harcı için un yerine ince öğütülmüş buğday kepeği kullandım. Zaten buğday kepeğini günlük beslenmemde 15 gr. olarak tüketiyorum. Hamsi mücverinin başında keto yazmasına takılmayın. Normal (karbonhidratlı) beslenenler kepek yerine aynı ölçüde un kallanabilir. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Hamsi, taze soğan, kapya biber, maydanoz, dereotu aynı (4-5 mm.) irilikte doğranacak. Altta mücver harcının karıştırılmış resminde sulanmış olarak görüyorsunuz. O resmi çektiğimizde henüz, buğday kepeğini ilave etmemiştik. Kepeği ilave ettikten sonra, harcın bütün suyunu çekti.

hamsi mücveri malzemeleri doğranmış
keto hamsi mucveri 2

malzemeler karıştırılmış
keto hamsi mucveri 3

Maharetini Göster:
Bir kap içine yumurta kırılacak ve çırpma teli ile çırpılacak. Üzerine doğranmış malzemeler, baharat, tuz, ince çekilmiş buğday kepeği ilave edilecek ve karıştırılacak. Teflon tavaya 4 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Isınan yağ içine (iki kaşık yardımıyle) şekil verilerek mücver harcından konulacak ve önlü arkalı kızartılacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com