Kategoriler
Evde Nasıl Yapılır Pastane Tarifleri

yağsız patlamış mısır karamelli

yağsız patlamış mısır karamelli
Yağsız Patlamış Mısır Karamelli Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemesi:
1 Türk Kahve Fincanı Mısır
1 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Kaşığı Silme Karbonat

Ön Söz:
Yağsız patlamış karamelli mısır çerezi, bilinen karamelli mısır patlağından tamamen farklı. Tarifimi dener ve beğenirseniz; malzemelerin katlarını alarak, dilediğiniz ölçüde karamelli mısır patlağı yapabilirsiniz. Tarifin en önemli ayrıntısı, karameli hazırlarken fazla koyu renkli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Mısırı patlattıktan sonra, patlamamış veya yanmış mısırı ayıklamalısınız. Mısır patlağı karamele bulandıktan sonra yağlı kağıt üzerine çıkarıp şekil verebilirsiniz. Tencerede kalan karamel artığını gidermek için, tencereye su koyup ısıtarak karameli temizleyebilirsiniz.

Bilgi Notu:
1 Çay Kaşığı Silme Karbonat Nedir? Karbonat ölçüsü bu tarifte önemli. Karbonat miktarı verilen miktardan fazla olursa, karamelin tadını bozar. Az olursa, karameli beklenen kıvama getirmez. Bu nedenlerle, karbonatı hazırlanmış karamele ilave ederken tam ölçüsünde olmalıdır. Bu ölçü ise, bu tarifteki şeker için; 1 çay kaşığı silme doldurulmuş karbonattır. Çay kaşığını karbonatla doldurduktan sonra, bıçakla karbonatın yüzeyini düzeltmeniz gerekir.

şeker eritilmiş karamel yapılmış
karamel

 karbonat karamele ilave edilmiş ve karıştırılmış
karamel sos

mısır patlağı karamel sosa bulanmış
karamelli patlamış mısır

Maharetini göster:
Kalın tabanlı tencereye 1 Türk kahve fincanı mısır konulacak ve tencerenin kapağı kapatılacak. Orta ateşte mısır patlatılacak ve ocak söndürülecek. Tenceredeki patlamış mısır bir kaba alınacak ve tencereye 1 çay bardağı toz şeker konulacak, karıştırılacak ve erimesi sağlanacak. Şeker eriyip istenilen karamel rengini alınca, üzerine bir çay kaşığı silme karbonat ilave edilecek ve karıştırılacak. Karışım bal köpüğü rengini alınca; ocak söndürülecek ve üzerine patlamış mısır ilave edilecek ve karıştırılacak. En son, karamele bulanmış mısır patlağı istenildiği gibi şekillendirilecek. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com