Kategoriler
Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri Tarifleri Etli Yemek Tarifleri

yirmi dakikada keto pazı yemeği

etli pazi 1
Dana etli, yirmi dakikada keto pazı yemeği tarifi, Nasıl Yapılır? Kuşbaşı dana etli bir bağ pazı, tencerede bir çay bardağı su ile kısık ateşte 20 dakikada pişer.
Malzemeleri:
1 Bağ Pazı (800 gr.)
5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
250 gr. Dana Kaburga Eti (kuşbaşı)
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası (10 gr.)
1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Silme Karabiber
1 Çay Kaşığı Silme Pul Biber
1 Çay Bardağı Et Suyu (100 ml.)
1 Tatlı Kaşığı Tuz

Ön Söz:
Dana etli, ketojenik diyete uygun, pazı yemeğini iki aşamalı yaptık. Önce eti düdüklü tencerede 2 su bardağı su ile orta ateşte haşladık. Haşladığımız etin tamamını ve etin 1 çay bardağı dolusu et suyunu yemekte kullandık. Yemeği tencerede, kısık ateşte, bir çay bardağı et suyu ile 20 dakikada pişirdik. Tarifimizi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ön Hazırlık:
Soğan yemeklik doğranacak. Pazı yıkanacak, süzülecek ve sapları ile birlikte bir santim incelikte kuşbaşı doğranacak. 1 çay bardağı etin haşlama suyu yemekte kullanılacak.

Kuşbaşı Etin Haşlanması:
Düdüklüye 1 yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine et ilave edilecek ve orta ateşte kavrulacak. Ardından 2 su bardağı kaynar su, ilave edilecek ve düdüklünün kapağı kapatılacak. Düdüklüde et, orta ateşte 20 dakika haşlanacak ve ocaktan alınacak. Etin 1 çay bardağı haşlama suyu yemekte kullanılacak.

etli pazi 2

Maharetini Göster:
Tencereye altı yemek kaşığı zeytinyağı konulacak ve orta ateşte ısıtılacak. Üzerine sıra ile soğan salça, haşlanmış kuşbaşı et ilave edilecek ve kavrulacak. Ardından pazı ilave edilecek ve tencereye oturana kadar karıştırılacak. Peşinden 1 çay bardağı etin haşlama suyu, birer çay kaşığı silme doldurulmuş karabiber, pul biber ve bir tatlı kaşığı normal doldurulmuş tuz ilave edilecek, karıştırılacak. Tencere yüksek ısıda bir kez fokurdatılacak ve kapağı kapatılacak. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek, saate bakılacak not edilecek. Tam 20 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com