Kategoriler
Düdüklü Tencere Yemekleri Etsiz Yemek Tarifleri Sebze Yemekleri

düdüklüde börülce

düdüklüde börülce
Düdüklüde Börülce Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır
Malzemeleri:
1 Kg. Taze Börülce
1 Adet İri Soğan
3 Adet Orta Boy Domates
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Kaynar Su

Ön Söz:
Taze börülce kendi suyu ile bol domates ve soğan kullanılarak tencerede pişirilebilir. Taze börülce yemeğini daha da tatlandırmak için, içerisinde birkaç diş sarımsak ilave edilebilir. Taze börülcenin doğası gereği uzun süre pişirilse dahi, kendine özgü sertliğini korur. Bu sebeple düdüklü tencerede pişirilen taze börülce yemeği oldukça lezzetli olur. Bu yemeği Termo marka klasik (lastik contalı) düdüklü tencerede 20 dakikada en kısık ateşte pişirdim, tavsiye ederim.

Ön Hazırlık:
Börülce ayıklanacak ve yıkanacak. Boy uzunluklarına göre, iki veya üç parçaya bölünecek. Domates rendelenecek ve soğan yemeklik doğranacak. 2 su bardağı kaynar su hazır edilecek.

düdüklüde börülce 2

Maharetini Göster:
Düdüklü tencereye zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Ardından sıra ile; salça, domates ilave edilecek ve kavrulacak. Üzerine taze börülce, 2 su bardağı kaynar su, toz şeker ve tuz ilave edilecek. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Düdüklü tencere kaynamaya başladıktan sonra, kapağı kapatılacak. Düdüklünün kullanma talimatına uyularak, ilk düdük sesinden sonra ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak not edilecek. 20 dakika bitiminde yemeğiniz servise hazır. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com