Kategoriler
Şerbetli Tatlı Tarifleri

karpuz kabuğu tatlısı

karpuz kabuğu reçeli
Kolay Karpuz Kabuğu Tatlısı Tarifi Evde Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
600 gr. Soyulmuş ve Dilimlenmiş Karpuz Kabuğu
4 Su Bardağı Toz Şeker
4 Su Bardağı Su
1 Paket Vanilya
1/2 Limon Suyu
1.5 Litre Soğuk Su
1 Çay Bardağı Toz Kireç

Ön Söz:
Karpuz kabuğu tatlısı veya karpuz reçeli, kalın kabuklu karpuzların kabukları kullanılarak yapılır. Karpuz kabuğunun yeşil dış kısmı soyulur ve kırmızı iç kısmı tamamen boşaltıldıktan sonra, geriye kalan beyaz kısmı kullanılır. Karpuz kabuğu istenilen irilikte dilimlenir ve kireçli suya yatırılır. Dilimlerin kireçli su içerisinde bekleme süresi, karpuz kabuğu dilimlerinin iriliğine göre değişebilir. Karpuz kabuğu tatlısı veya karpuz kabuğu reçeli istenilen çıtırlıkta olabilmesi için; kabuklar kireç kaymağında 2 ila 12 saat arasında bekletilir. Resimde görünen karpuz kabuğu dilimleri kireçli su içerisinde 4 saat bekletilmiştir.

Ön Hazırlık:
1.5 litre su içerisine 1 çay bardağı dolusu toz kireç konulacak ve karıştırılacak. Kireç tabana oturduktan sonra üstteki (kireç kaymağı) berrak su alınacak. Karpuz kabukları tencere içerisine alınacak ve üzerine kireçli su ilave edilecek. Karpuz kabukları kireçli su içerisinde 4 saat bekletilecek. Süre bitiminde kireçli su dökülecek ve karpuz kabukları bol su içerisinde (acılığı gidinceye kadar) en az üç kez yıkanacak.

Kireç Kaymağıkireç kaymağı

Karpuz Kabuğu Dilimleri Pişiyorkarpuz kabuğu

Karpuz Kabuğu Tatlısıkarpuz kabuğu tatlısı 1

Maharetini Göster:
Tencere içerisine kireçli suya yatırılmış ve sertleştirilmiş karpuz dilimleri konulacak. Üzerine 4 su bardağı toz şeker, 4 su bardağı soğuk su konulacak ve normal ısıda tencere açık olarak 30 dakika süre ile pişirilecek. Süre bitiminde ocak ısısı düşük konuma alınacak ve karpuz dilimleri şeffaflaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika süre ile pişirilmeye devam edilecek. Süre bitiminde tencereye yarım limon suyu ve vanilya ilave edilecek. Ardından, tencere bir kez fokur fokur kaynatılacak ve ocaktan alınacak. Sonrası malum.
‘Kolay Gelsin’
www.klasiktatlar.com